Naslovnica Najave Najave za utorak, 4. svibnja

Najave za utorak, 4. svibnja

PETRINJA, MARTINSKA VES – Od ponedjeljka, 3. svibnja 2021. godine do petka, 7. svibnja 2021. godine mobilni uredi Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine bit će prisutni na području Petrinje, Velike Gorice, Martinske Vesi, Majura i Pokupskog.

Utorak, 4. svibnja 2021.
od 9 do 17 sati u utorak, 4. svibnja prvi mobilni ured bit će raspoređen na petrinjskom području, u naselju Novo Selište, kod Društvenog doma
od 9 i 30 do 17 sati u utorak, 4. svibnja drugi mobilni ured bit će raspoređen na  području Martinske Vesi, kod zgrade Općine

PETRINJA – U utorak 04. svibnja 2021. godine u 10:00 sati Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje obići će radove na pilotiranju temelja za Društveni dom u Maloj Gorici (na adresi Mala Gorica 75).

Nakon opsežnih geoistražnih radova koje je Građevinski fakultet nakon potresa izvodio na potresom pogođenom području, utvrđeno da je na predmetnoj mikrolokaciji u Maloj Gorici došlo do sloma tla. Budući da Grad Petrinja u suradnji s donatorom iz Austrije ide u izgradnju novog objekta društvenog doma u Maloj Gorici, potrebno je raditi intervenciju u tlu kako bi se ono dovelo u stanje nosivosti za novi objekt. Radi se o prvom primjeru sanacije temeljnog tla nakon potresa o čemu će više informacija iznijeti projektant temeljenja, doc.dr.sc. Mario Bačić sa Zavoda za geotehniku Građevinskog fakulteta u Zagrebu uz Davora Ljubičića, koordinatora geotehnička pri HCPI te stručnog člana Stožera za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom.

KUTINA – U utorak, 04. svibnja 2021. godine u Poduzetničkom inkubatoru PUNK-u u Kutini (Hrvatskih branitelja 2) bit će predstavljanje projekta obilaznice grada Kutine. Predstavljanje projekta će biti u 11,00 sati te će ga predstaviti predstavnici Hrvatskih cesta u prisustvu g. Škorića nakon čega će biti obilazak radova na mostu na D45 preko Kutinice.

KUTINA – VZG Kutina organizira mimohod vatrogasnih vozila 04.05.2021. u Kutini povodom Sv. Florijana zaštitnika vatrogasaca.

Mimohod ima sljedeći hodogram:

– do 16:45 sakupljanje vatrogasnih vozila kod Vatrogasne postrojbe Kutina, te parkirališta iza KIKA

– 17:00 početak mimohoda vatrogasnih vozila

– pravac kretanja: Ulica kneza LJ. Posavskog, Ulica kralja P. Krešimira IV, Ulica Stjepana Radića, Školska ulica do Trga dr. F.Tuđmana.

– 17:15 Trg dr. F.Tuđmana – postrojavanje vozila i posada ispred vozila, pozdravna riječ i čestitka gradonačelnika grada Kutina

– 17:30 nastavak mimohoda vatrogasnih vozila

– pravac kretanja: Trga kralja Tomislava, Kolodvorska ulica, Ulica kralja P. Krešimira IV, Aleja Vukovar od kuda bi vozila nastavila kretanje prema svojim bazama.

– 17:45 završetak mimohoda

U mimohodu vatrogasnih vozila očekujemo maksimalno 36 vozila koji bi se kretali prigodnom brzinom navedenim pravcima. 

LOKALNI IZBORI 2021.

PETRINJA – Konferencija za novinare će se održati u utorak , 4. svibnja 2021. u 14 sati u Gradskom parku u Petrinji, a o trenutnoj situaciji na Banovini, govorit će kandidatkinja za županicu Sisačko-moslovačke županije Luca Gašpar Šako, kandidat za gradonačelnika Petrinje Robert Groza, te saborski zastupnik Nikola Grmoja. 

Komentirajte