Naslovnica Najave Najave za subotu, 1. svibnja

Najave za subotu, 1. svibnja

SISAK – Centar za zaštitu životinja i prirode “Key” poziva vas na proslavu Praznika rada na šetnici Slave Striegla u Sisku. Centar za zaštitu životinja i prirode “Key” je neprofitna, nevladina udruga za zaštitu životinja i prirode, te utočište za životinje smješteno kod Popovače, a organizacija Praznika rada je na volonterskoj bazi.

Praznik rada proslavit ćemo u parku uz svježu i domaću hranu iz OM Villagea-a (Popovača), uz razmjenu sjemenja i izradu sadnih kuglica kroz koju će vas voditi Martina Mladenović (Interpretacijski centar baštine Banovine), te mali kviz o biljkama i ekologiji a pobjednik kviza osvojit će Koogle Earth biljku u puhanom staklu u kojem možete pratiti rast biljke a zatim je presaditi.

Osim toga, tijekom cijelog programa biti će postavljen i mali besplatni buvljak s odjećom, kućnim potrepštinama, itd. – dođite i besplatno uzmite što vam treba ili uzmite za nekoga za koga znate da treba.

Za kraj programa očekuje vas i nastup Saše i Flaše koji će odsvirati svoje poznate obrade ali i autorske pjesme!

PROGRAM:

12:00 – 16:00 – besplatni buvljak – dođi i uzmi što ti treba

12:00 – 13:00 – podjela hrane

13:00 – 14:00 – razmjena sjemenja i radionica sadnih kuglica

14:00 – 14:45 – kviz o ekologiji i dodjela nagrade!

15:00 – 16:00 – nastup Saša i Flaša

Ponesite dekice, društvene igre, lopte i ostale rekvizite za zabavu u prirodi i vidimo se u parku na šetnici!

SISAK – Sisačka župa sv. Josipa Radnika proslavit će, u subotu 1. svibnja, blagdan svog zaštitnika. Misna slavlja u 11 i 19 sati predvodit će domaći župnik fra Michael Pavić u zajedništvu s župnim vikarom fra Antunom Radovanićem.

SISAK – Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić će u subotu, 1. svibnja 2021. godine, s početkom u 9 sati i 30 minuta, u Novom Pračnu (Grad Sisak) u sklopu obilježbe VRA Bljesak nazočiti odavanju počasti poginulim hrvatskim braniteljima kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na igralištu HNK Zmaj – Novo Pračno te kod spomenika ispred škole u Novom Pračnu.

Komentirajte