Naslovnica Vijesti Sisak Hrvatska pošta objavljuje prigodnu dopisnicu posvećenu Gradskom muzeju Sisak

Hrvatska pošta objavljuje prigodnu dopisnicu posvećenu Gradskom muzeju Sisak

Gradski muzej Sisak slavi 70. godina postojanja. Tim povodom u srijedu, 21. travnja 2021. godine, Hrvatska pošta objavljuje prigodnu dopisnicu posvećenu Gradskom muzeju Sisak čime se i ta institucija priključuje obilježavanju navedene godišnjice.

Autorica dizajna je Alenka Lalić, dizajnerica iz Zagreba.

GMS je osnovan 1951. godine kao gradska kulturna institucija koja je imala za cilj prikupljanje, čuvanje i prezentaciju bogate povijesne građe Siska i njegove okolice. Tada su formirani arheološki, kulturno-povijesni, etnografski i galerijski odjel, te odjel NOB s Memorijalnom radionicom Nikole Karasa koja će kasnije postati Muzej i arhiv revolucije kotara Sisak. Od svoga osnutka, muzej je postao mjesto kontinuiranog rada na promociji bogate sisačke baštine.

Iako su u potresu stradali i prostori muzeja na nekoliko lokacija, nije prestao i njegov rad na promociji bogate baštine već je prebačen u virtualni prostor u iščekivanju obnove.

Već u srijedu, 21. travnja 2021. godine, Hrvatska pošta objavljuje prigodnu dopisnicu posvećenu Gradskom muzeju Sisak čime se i ta institucija priključuje obilježavanju navedene godišnjice.

Komentirajte