Naslovnica Izbori Lokalni izbori 2021. Sabahudin Aba Gašić najavio kandidaturu za gradonačelnika Siska

Sabahudin Aba Gašić najavio kandidaturu za gradonačelnika Siska

“Svaka čast svakome, ali Sisak nikome” – moto je kojim Siščanin Sabahudin Aba Gašić najavljuje još jednu kandidaturu za gradonačelnika Siska. Prije četiri godine također se kandidirao i natjecao za gradonačelnika te se s neovisnom listom natjecao za Gradsko vijeće. 

“Pošto sam primijetio da neki tek reda radi iz tko zna kojih razloga rade svoj posao kako ne treba onda je potrebno ponavljati.
Zadnjih nekoliko mjeseci se nećkam oko jedne stvari na koju već 4 godine nisam ni pomislio u najgorim noćnim morama. Mnogi prijatelji i poznanici su me pitali mislim li se kandidirati na ovim lokalnim izborima. Odbijao sam i samu pomisao na tako nešto ali zbog svega što se dogodilo i što se događa promijenio sam svoj stav. Prvenstveno kad sam vidio što je sve izgmizalo ispod dobro znanog kamenja naše sisačke baruštine, što su sve izbacile naše tri rijeke i ovaj potres. O svemu tome sam pisao neki dan. Na mojoj listi neće biti onih koje su stranke zaposlile i dobro rasporedile po gradskim poduzećima, ustanovama ili institucijama. Neće biti bivših članova SDP-a i HDZ-a koji su postavljani na mjesta ravnatelja ili pročelnika i tada im ništa nije smetalo. Neće biti ni onih koji su bili poslovno povezani i prištekani na gradski proračun dok je HDZ imao glavnu riječ u gradu a sad glume gljive i borce za drugačiji Sisak jer im je ova iz drugog tabora zatvorila špinu kako bi rekli Dalmatinci. Ne znam mogu li se predstavljati kao borac za radnike i njihova prava pošto sam prije nekoliko mjeseci dobio otkaz i na HZZ-u sam. Dosta toga ću vam reći i o Rafineriji kao i onima koji su se lažno predstavljali. Uglavnom mnogi zbog kojih sam se sukobljavao s Upravom Ine i direktorom za njihova radna mjesta su ostali raditi i nije mi žao što sam se borio, jedino mi je žao što oni nisu stali u obranu drugih već su se pokrili ušima i ušutjeli. To vam je hrvatska stvarnost. Ponovo su tu sateliti dvije stranke. Opet su tu i alibi kandidati iako je sve već odavno dogovoreno daleko od očiju javnosti. Kako mnogima nije jasno a mnogi glumataju zbog osobne koristi pisat ću i o alibi kandidatima. Oni koji su me za prošle izbore zvali na informativne kahve kao izaslanici ubojica grada neka se manu ćorava posla. Također ne namjeravam nazivati ljude koje uopće ne poznajem i nuditi im parazitiranje na proračunu grada kad moji i ja dođemo na vlast. Isto tako ne mislim ni u kojem slučaju biti prevaga na koju god stranu kao što su bili vjiećnici Mosta u prošlom sazivu ili nekog od HSP-a u prijašnjim. Nitko od mojih neće glumiti Roka Nikolića, Ivicu Kindija ili Milana Ivankovića.
Nikakve trgovine ne dolaze u obzir jer ja nisam ni u jednoj stranci a hvala dragom Bogu nisam ničiji satelit a to ne kanim nikada ni postati. Kao nezaposlen ne pada mi na pamet plaćati oglase na ovoj mreži ili stotine plakata kao oni koji ih imaju u najmu cijelu godinu. To nisam radio ni dok sam bio zaposlen. Prošli put sam poletio i prvi izašao s kandidaturom i programom čije su dijelove neki prepisivali i predstavljali kao svoje. Vidjet ćemo kako će stranački mediji u ovom gradu popratiti jedinog stvarno neovisnog kandidata koji ne nudi nikome fotelje ili radna mjesta po gradskim ustanovama, koji ne naziva nepoznate ljude i traži njihovu podršku uz dijeljenje nekih budućih funkcija. Ne mislim podilaziti “uglednim” manjincima niti tražiti njihovu podršku. Također se ne namjeravam naslikavati s bilo kim na toj osnovi. Vjerujem kad nam svima bude bolje u ovom gradu ni manjinama neće ništa faliti već dapače. Svi oni koji me znaju, poznaju ili to misle onda znaju i tko sam i što sam. Znaju također da se nikada nisam skrivao i da sam ponosan na to što jesam. Osnovna mjera mi je dobar i pošten čovjek uvijek bila i uvijek će biti. Nisam se zamatao ni u državnu a pogotovo ne u stranačke zastave niti to mislim raditi. Ono što pitam i što ću pitati sve one koji su kandidati ili se još nisu izjasnili je to što su oni ikada učinili da Sisak bude bolje mjesto za život a da nisu njihovi uski interesi. Ne želim imati posla s onima koji tvrde da nije bitan svjetonazor i tko je i koliko sve stranaka promijenio do sada. Svjetonazor je biti pošten i čestit čovjek. Svjetonazor je ne krasti na zakonit ili protuzakonit način od grada u koji se zaklinješ. Ne koristiti resurse svoga grada za političku kampanju. Biti veći lopov od onih koje prozivaš je također svjetonazor ali ne moj. Gadi mi se sve što gledam i čujem u ovom našem gradu pa sam se zbog toga odlučio kandidirati drugi put za gradonačelnika našeg grada.” – objavio je Sabahudin Aba Gašić na svome Facebooku.

Komentirajte