Naslovnica Vijesti Kultura Izložba – „Potres na Banovini slikom i riječi djeteta“

Izložba – „Potres na Banovini slikom i riječi djeteta“

Hrvatski dragovoljci, članovi UHDDR T.O. Budaševo u srijedu su posjetili Općinu Čepin i sudjelovali na otvorenju izložbe radova likovno-literarnog natječaja „Potres na Banovini slikom i riječi djeteta“ kao i fotografija humanitarne pomoći Banovini te fotografija nastalih u povodu godišnjice osnutka UHDDR O.O. Čepin.

Literarne radove i crteže su izradila djeca sa područja Općine Čepin i Banovine iz osnovnih škola Ivan Goran Kovačić Gora, Prva Osnovna škola Petrinja, OŠ Galdovo, OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće, OŠ Sela, OŠ Dragutin Tadijanović Petrinja, Područna Škola Mošćenica kao i radove djece Udruge za brigu o djeci i mladima „Radost“ Budaševo.

Organizatori izložbe su UHDDR O.O. Čepin, UHDDR T.O. Budaševo, Udruga za brigu o djeci i mladima „Radost“ Budaševo uz veliku pomoć Općine Čepin, volontera u humanitarnim pomoćima na Banovini i posebno učiteljice Kate Friš iz OŠ Galdovo te Ljiljane Slunjski-predsjednice Udruge „Radost“ Budaševo, ujedno i učiteljice iz OŠ Budaševo, škole i vrtića iz Čepina.

Komisija iz redova dragovoljaca Čepina i Budaševa odabrala je najbolje radove što je bilo veoma teško jer sva djeca zaslužuju velike pohvale za urađeno.

Najbolji literarni rad je djelo Marina Đirlića iz 4 razreda OŠ Galdovo, a najbolji likovni radovi su; Tonka Balen-OŠ Budaševo, Nea Jukić- OŠ Galdovo, Gabrijel Vratarić-OŠ Mošćenica.

U danima nakon potresa među prvima su u pomoć na Banovinu došli dragovoljci iz Čepina i velikim humanitarnim pomoćima i radnim angažmanom u suradnji sa dragovoljcima iz Budaševa pomogli na terenu Budaševa, Galdova, Siska, Petrinje, Mošćenice, Sibića, Strašnika, Novog Sela Glinskoga, Križa Pokupskog i Gline.

Dio fotografija koje prikazuju pomoć Banovini izložen je na navedenoj izložbi kao i fotografije povodom dana osnutka UHDDR Čepin.

Plan postavke izložbe je bio u školi u Čepinu, ali uslijed nepovoljne situacije s pandemijom, izložba je postavljena u prostorijama Udruge UHDDR Čepin i već je prvih dana izuzetno posjećena.

Općinski načelnik Dražen Tonkovac, zamjenica načelnika Mateja Kalajžić i direktor Komunalca Čepin Željko Barišić, zajedno sa svojim suradnicima i dragovoljcima Čepina i Budaševa otvorili su izložbu, a odmah zatim zajednički je razgledali.

Hrvatski dragovoljci Budaševa i Čepina isti dan susreli su se i s predstavnicama Osnovne škole „Miroslav Krleža“ Čepin i dječjeg vrtića „Zvončić“ Čepin.

Nakon Čepina plan je preseliti izložbu i postaviti je u Sisku i Budaševu.

TEKST I FOTO: UHDDR T.O. Budaševo 

Komentirajte