10 C
Sisak
Četvrtak, 25 travnja, 2024

HDZ-HSLS-HKS: Gradonačelnica diskriminira djecu u političke svrhe

Datum:

Marketing

Sisačka oporba (Klub vijećnika HDZ-HSLS-HKS) pozvala je pravobraniteljicu za djecu Helencu Pirnat Dragičević, ali i Državno izborno povjerenstvo,  da provjeri  jesu li sisačka djeca iskorištena u političke svrhe, vezano uz podjelu đačkog džeparca od 200 kuna, kojeg Grad Sisak dijeli u sisačkim srednjim i osnovnim školama.

„Sadašnja gradonačelnica odlučila je da je umjesto predstavljanja programa, predstavljanja aktivnosti i planova za razvoj i obnovu Grada Siska puno jednostavnije  svoju kampanju temeljiti na podjeli gradskog novca i kupovini glasova koristeći maloljetnike.“ – rekla je vijećnica HDZ-a Vesna Štengl istaknuvši da su ponovo „ pojedina djeca opet diskriminirana od strane sisačke gradonačelnice koja je i do sada dijelila djecu po političkoj pripadnosti i određivala tko može trenirati u ledenoj dvorani, a ovo je novo dno.“

„Gradonačelnica je, domišljajući se kako kupiti glasove Siščanki i Siščana svoje posljednje pokušaje prikupljanja glasova usmjerila prema njihovoj djeci. I gle čuda, baš pred lokalne izbore, u osiromašenom gradskom proračunu, pronašla je gradonačelnica sredstva za isplatu đačkog džeparca za sisačke učenike. No, 200 kuna džeparca dijeli se samo učenicima u sisačkim školama koji imaju prebivalište u Sisku, čime su djeca koja žive u drugim gradovima i općinama, a  idu u sisačke škole, ostala bez džeparca i dodatno ponižena“ – rekla je Štengl.

 „Mogla je gradonačelnica smanjiti broj plakata po gradu, i time osigurati džeparac svima onima koji idu u sisačke škole.  Ne bi bilo tada suza, osjećaja manje vrijednosti, roditelja koji su kriomice dala i toj drugoj djeci 200 kuna kako se ona ne bi osjećala kao djeca 2. reda.“- rekla je Vesna Štengl .

- Marketing -

Možda vas zanima...

U nedjelju se ponavljaju izbori na jednom biračkom mjestu u Petrinji

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Petrinje objavilo je Odluku o...

Prve izjave gradonačelnice Siska i župana nakon proglašenja rezultata izbora

„Imamo najbolje ljude na svijetu i stanovnici su izabrali...

Ivan Celjak je novi župan!

Ivan Celjak je novi župan Sisačko-moslavačke županije. Celjak je...