Naslovnica Najave Najave za petak, 2. travnja

Najave za petak, 2. travnja

PETRINJA – Mobilni uredi za obnovu  bit će prisutni U četvrtak i petak, 1. i 2. travnja 2021. godine  na širem području Grada Petrinje.

Petak, 2. travnja 2021.
od 9 do 17 sati u petak, 2. travnja prvi mobilni ured bit će raspoređen u naselju Slana, kod Društvenog doma Slana. Službenici će obrađivati zahtjeve za obnovom mještana Glinske Poljane, Slane i Vratečkog

Službenici će pomagati mještanima popunjavati zahtjeve za obnovu i rješavati druga pitanja administrativne naravi.

Građani će samo uz predočenje osobne iskaznice i ispunjavanje jednostavnog obrasca moći pokrenuti postupak obnove sustavom koji je izravno povezan s katastrom, gruntovnicom i drugim službenim bazama podataka.

Zahtjeve za obnovom objekata na potresom pogođenom području nužno je popuniti najosnovnijim podacima podnositelja.

KUTINA – U petak, 2. travnja 2021. godine u 10,00 sati biti će obilazak početka radova sa ŽUC-om u naselju Kutinica na novoasfaltiranom dijelu. Radove će obići g. Stipo Šapina i gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić. Nakon toga biti će obilazak radova u Ulici Ravnice.

PETRINJA – Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar će u petak, 2. travnja 2021., s početkom u 12 sati u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva, Vatrogasna 57, Petrinja
svečano uručiti ugovore ukupne vrijednosti 6,7 milijuna kuna. Radi se o ugovorima o dodjeli bespovratnih sredstva sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Poziva Petrinjskoj razvojnoj agenciji za dostavu prijedloga operacije “Uspostava usluga
Poduzetničkog društvenog centra Petrinje”, u vrijednosti 2,5 mil. kn i ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstva sufinanciran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije u okviru Poziva “Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza III za projekt „Humanitarni paket za Banovinu i sjevernu Hrvatsku“ u vrijednosti gotovo 4.2 mil. kn.

PETRINJA – Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić će u petak, 2. travnja 2021. godine, s početkom u 10 sati, zajedno s potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske, ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom i ministrom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipom Aladrovićem sudjelovati u obilasku Doma za starije i nemoćne osobe Petrinja (Trg narodnih učitelja 7).
Župan Ivo Žinić će, s početkom u 12 sati, u prostoru Dobrovoljnog vatrogasnog
društva Petrinja (Vatrogasna 57) nazočiti svečanom uručivanju ugovora iz Europskog
fonda u okviru Poziva Petrinjskoj razvojnoj agenciji PETRA za dostavu prijedloga
operacije „Uspostava usluga Poduzetničkog društvenog centra Petrinja“ sufinanciranog
kao izravna dodjela sredstava i iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije u okviru
Poziva „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom
hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza III.“

Komentirajte