6.7 C
Sisak
Subota, 16 listopada, 2021

U Sunji ga uhvatili u prijevozu ilegalnih migranata

- Marketing-spot_imgspot_img

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je povodom zaprimljene kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke, ispitalo okrivljenog hrvatskog državljanina (1981.) i protiv njega donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. stavka 2. i 1. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 40-godišnjak 26. ožujka 2021. u okolici Gornjeg Hrastovca, nakon prethodnog dogovora i dobivenih uputa od nepoznatih organizatora krijumčarenja ljudi, u cilju da se okoristi za najmanje 3.500,00 kuna, u teretno vozilo preuzeo više stranih državljana za koje je znao da se nezakonito nalaze na teritoriju Republike Hrvatske. Okrivljenik je, osnovano se sumnja, ilegalne migrante smjestio u tovarni prostor teretnog vozila natkrivenog ceradom, tako da su oni ležali jedni uz druge, te ih na ovakav nečovječan način vozio oko sat vremena prema državnoj granici, no u Sunji su ga zaustavili policijski službenici.

Nakon ispitivanja, sucu istrage nadležnog suda predloženo je da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je prijedlog i okrivljeniku odredio istražni zatvor iz navedene osnove.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti