17 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

Grad Sisak gradi pet kuća za višečlane obitelji ostale bez doma u potresu

Datum:

Marketing

Grad Sisak pokrenuo je postupak gradnje pet dvojnih kuća za višečlane obitelji koje su u potresu ostale bez doma. Pet kuća, svaka s dvije stambene jedinice, gradit će se po principu „ključ u ruke“ na gradskom zemljištu u Ulici grada Vukovara, na Zelenom brijegu.
Prema zakonu do 1. travnja traje savjetovanje s javnošću, nakon čega slijedi javni natječaj.

Procijenjena vrijednost natječaja koji uključuje i projektiranje, ishođenje građevinske dozvole i gradnju pet kuća je 4,5 milijuna kuna + PDV.

„Na području grada Siska je preko 50 višečlanih obitelji koje zbog posljedica potresa nemaju adekvatan smještaj. Primarni cilj ovog projektnog zadatka je očuvanje zdravlja i sigurnosti stanovnika te sprječavanja iseljavanja na potresom pogođenom području. S obzirom na nastale okolnosti te krajnje potrebe građana Siska stradalih u potresu, Grad Sisak bi izgradio kuće na gradskim parcelama namijenjene višečlanim obiteljima.“ – stoji u natječajnoj dokumentaciji objavljenoj na www.nn.hr.

Projektni zadatak obuhvaća izradu projektne dokumentacije za ishođenje građevinske dozvole, dokumentacije potrebne za izdavanje uporabne dozvole te izvođenje radova po sistemu „ključ u ruke“.

„U skladu s ovim projektnim zadatkom Ponuditelj nudi 5 kuća po sistemu „ključ u ruke“ koje bi se nalazile u Sisku, Ulici grada Vukovara na k.č.br. 218/5, 218/6, 218/7, 219/9 i 219/8 u k.o. Sisak Stari.
Na svakoj parceli treba planirati kuću, dvije stambene jedinice za višečlane obitelji sa zasebnim ulazima.
Ponuditelj osigurava izradu kompletne projektne dokumentacije za svaku kuću, odnosno parcelu posebno, te izvodi radove po sistemu „ključ u ruke“ koji obuhvaćaju sljedeće:
 Izradu idejnog rješenja za ishođenje posebnih uvjeta za svaku stambenu kuću posebno
 Izradu Glavnog projekta za ishođenje građevinske dozvole za svaku stambenu kuću posebno
 Sve radove visokog roh baua
 Toplinsko-zvučnu izolaciju podova i zidova
 Nabava i postavljanje podnih obloga (laminat, keramičke pločice)
 Nabava i postavljanje zidnih i podnih keramičkih pločica u kuhinji i sanitarijama
 Nabava i postavljanje kamenih ploča na terasama, balkonima, ulaznom podestu i ulaznim stepenicama (ako je nuđeno)
 Soboslikarski radovi, fino gletanje na zidovima i stropu te bojanje u boji po želji investitora
 Finalni razvod elektroinstalacija s prekidačima i utičnicama u bijeloj boji, te kućni priključni ormarić
 Sanitarnu opremu
 Nabavu bijele tehnike – kuhinjski uređaji, perilica rublja
 Nabava i ugradnja sustava centralnog grijanja i klima uređaja prema Glavnom projektu
 Ogradu oko parcele
 Uređenje parcele, pješački i prometni kooridor sa odgovarajućim opločnicima
 Atestnu dokumentaciju

Planirani zahvat za gradnju obiteljskih kuća nalazi se na česticama u vlasništvu Grada Siska, na k.č.br. 218/5, 218/6, 218/7, 219/8 i 219/9, k.o. Sisak Stari. „ – stoji u natječajnoj dokumentaciji gdje se ističe i kako je primarni cilj ovog projektnog zadatka očuvanje zdravlja i sigurnosti stanovnika te sprečavanje iseljavanja s potresom pogođenog područja.

Predviđeno je da se na svakoj od pet parcela sagradi kuća s dvije stambene jedinice za višečlane obitelji sa zasebnim ulazima.

Na svakoj parceli treba planirati dvije stambene jedinice za višečlanu obitelj s odvojenim ulazima minimalne neto grijane kvadrature od 65 m2 po stambenoj jedinici, u potpunosti ju ograditi te urediti pješačke i prometne koridore.

Svaku kuću, odnosno stambenu jedinicu opremiti gromobranskom instalacijom s uzemljenjem, prozorima s pripadajućim roletama, sustavom grijanja, klima uređajem, rasvjetnim tijelima te osigurati minimalno jedno uređeno parkirno mjesto (po stambenoj jedinici). Svaka stambena jedinica mora sadržavati minimalno predsoblje, dvije spavaće sobe, kupaonu, wc, dnevni boravak i kuhinju. Predvidjeti minimalno dvije spavaće sobe, jedna minimalne kvadrature 12 m2,, a druga 10 m2.

Spavaća soba mora imati prozor, predviđeni prostor za ormar, krevet i stol (dječja) te završnu obradu poda u laminatu. Kupaona mora biti minimalne kvadrature 4m2, može biti odvojena ili zajedno s wc om, mora imati završnu obradu poda i zidova u keramičkim pločicama, te uključivati minimalnu sanitarnu opremu (tuš kabina/kada, umivaonik, slavine za toplo/hladnu vodu, ogledalo, wc školjku s daskom, kotlić, perilicu rublja). Dnevni boravak treba imati predviđeni prostor za sjedeću garnituru, stolić i regal. Kuhinja mora sadržavati kuhinjske elemente (podni i zidni) s radnom pločom, minimalne
duljine 250 cm (bez hladnjaka) sa sustavom mekog zatvaranja i otvaranja svih ladica i vrata, sudoper sa slavinom za toplu i hladnu vodu, pripadajuće uređaje bijele tehnike (pećnica, perilicu posuđa, ploča za kuhanje, napa, hladnjak, mikrovalna pećnica, kuhalo za vodu) te završnu obradu poda u keramičkim pločicama. Na zidu između podnog i zidnog elementa potrebno je postaviti keramičke  pločice ili drugi odgovarajući materijal za zaštitu od prskanja.

Uređaji moraju biti izvrsne kvalitete, sadržavati vrhunske komponente dizajna i funkcionalnosti. Svi uređaji moraju biti energetski učinkoviti (od 01. ožujka 2021. primjenjuje se novo energetsko označavanje određenih skupina kućanskih uređaja), Naručitelj zahtjeva uređaje minimalno C energetskog razreda. Klima uređaj mora biti za hlađenje i grijanje prostorije, inverter, minimalno 3,5kW. Perilica rublja mora biti minimalno 7 kg kapaciteta za pranje. Hladnjak mora biti kombinirani s prostorom za hlađenje (kapaciteta minimalno 200 l) i prostorom za zamrzavanje (kapacitet zamrzavanja minimalno 5 kg). Perilica posuđa mora biti širine 60 cm, te minimalno 14 kompleta. Dobava namještaja nije predmet ovog projektnog zadatka.

Rok za izradu idejnog rješenja je sedam kalendarskih dana od dana sklapanja ugovora, glavni projekt je potrebno izraditi u roku od 20 dana od obavijesti o utvrđenim posebnim uvjetima, dok je rok za izvođenje radova maksimalno 60 dana od dana uvođenja u posao.
Prema procijenjenoj vrijednosti radova, cijena gradnje četvornog metra 10 stanova po sistemu ključ u ruke, od kojih svaki ima 65 kvadrata, koštala bi 935 eura odnosno oko 1160 eura s PDV-om.

Kako se navodi obiteljska kuća treba biti odraz suvremenog arhitektonskog oblikovanja, korištenjem modernih materijala. 

Možda vas zanima...

Uređenje nove sisačke knjižnice gotovo na jesen!?

Iz Grada Siska poručili su kako će već ove...

Teška prometna nesreća u Sisku, poginuo mlađi muškarac

Dana 28.03.2024. g. oko 06,50 sati u Sisku, Novoselska...

Tika u suradnji sa sisačkim Merhametom darivala ramazanske pakete

Turska agencija za suradnju i koordinaciju – TIKA donirala...