18.6 C
Sisak
Utorak, 28 rujna, 2021

Humanitarna akcija Moto kluba Veterani – Croatia (MKVC)

- Marketing-spot_imgspot_img

Članovi 4. Podružnice – Južna Hrvatska Moto kluba Veterani – Croatia (MKVC) iz neretvanske doline i njihovi prijatelji drugi dan nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji krajem 2020. godine napunili su jedan kombi sa voćem i povrćem i dovezli ih u Mošćenicu i podijelili mještanima.

Isti dan članovi 4. Podružnice – Južna Hrvatska MKVC započeli su sa prikupljanjem i novčanih sredstva uz pomoć kojih su se obnovili dimnjaci jedne zgrade u Sisku kako bi se vlasnici mogli grijati u zimsko vrijeme.

Kroz ovo čitavo vrijeme članovi MKVC su i dan i danas uključeni preko svoje lokalne zajednice ili raznih udruga u volontiranju pomoći potrebnima u ovom potresu.

Slijedeća humanitarna akcija im je pomoći ciljnoj skupini obitelji branitelja i to pretežito mlađe osobe koje pohađaju srednju školu ili fakultet i koji su stradali u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji. Za njih su odlučili nabaviti deset prijenosnih računala sa dodatnom opremom.

U ovu humanitarnu akciju uključili su prijatelje bikere izvan Hrvatske. Tako su uz pomoć Hrvata bikera iz Melbourna (Australije) koji su okupljeni u bikerskoj organizaciji pod nazivom Croatian Riders Network (YashiCroRiders) prikupili preko sedam tisuća australskih dolara. Oni su  omogućili kupnju devet prijenosnih računala. U ovu humanitarnu akciju priključio se i KING ICT d.o.o. iz Zagreba koji je donirao jedno prijenosno računalo i dodatnu informatičku opremu za sva računala.

Također su se priključili članovi Hrvatskog kluba Posavina iz Salzburga te njihovi prijatelji Austrijanci. Oni su prikupili 3.500,00 Eura koje će podijeliti još pet obiteljima u potrebi.

I na kraju članovi udruge Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata liječenih od PTSP-a Međimurske županije i članovi MKVC iz Međimurja donirat će petnaestak prehrambenih paketa za svaku obitelj.

Podjelu paketa organizira 1. Podružnica – Središnja Hrvatska Moto kluba Veterani – Croatia, 27.03.2021. godine krećući iz klupskih prostorija u Sesvetama (Zagreb) smjerom Zagreb – Novo Selo Glinsko – Strašnik – Petrinja – Madžari – Jošavica – Donja Velešnja – Selište Kostajničko – Kratečko – Strelečko – Sisak.

Prijenosa računala i novčana sredstva dodijeliti će slijedećim obiteljima: Abramović, Anđelić, Babaj, Brandić, Danilović, Gavran, Horvat, Plavljanić, Prašnjak, Šako, Šimanović i Šimić. Ove obitelji brinu se o 46 djece. Ostalim trima obiteljima podijelit će naknadno prijenosna računala.

“Želja nam je da se korisnici služe prijenosnim računalima u srednjoškolskom i fakultetskom obrazovanju kako bi jednog dana stekli zvanje sukladno svojim mogućnostima. Želimo da se unatoč situaciji u kojoj se nalaze svoje vrijeme posvete obrazovanju i jednog dana preuzmu radne obaveze u Hrvatskoj i grade našu zajednicu zadovoljnih i ponosnih obitelji. A mi članovi MKVC, ćemo ih vremenski u tome pratiti.

Za realizaciju ove humanitarne pomoći kupnju prijenosnih računalima i dodatne informatičke opreme zahvaljujemo se članovima Croatian Riders Network iz Melbourna (Australija) kojima je predsjednik Ante Kašić i to: Robert i Ana Grbić, Ratko Mrkogaca, Šime & Marica Skazlić, Dražen Jurina, Mick Vasilj, Nikola Ružica Rogulić, Boris Jakovac, Bobbie Surina, Damir Marković & Karolina Novak, Mirko Susnja, Gordan Pastuović, Ante & Dubravka Kašić, Ivan Kustura, Vinko Nekić, Pero & Silvija Ribić, Tom Kovač, Žarko & Senka Perić, Mate Levar, Viktor & Snježana Tutić, Milan Cindrić, Weng “Billy” Mok (Vietnamac), Thanh “Stipe” Kim (Vietnamac) te uprava KING ICT d.o.o. iz Zagreba.” – ističu iz MKVC-a dodajući kako će novčana sredstva dodijeliti slijedećim obiteljima: Abramović, Danilović, Horvat, Plavljanić i Šimanović.

“Zahvaljujemo se članovima Hrvatskog kluba Posavina iz Salzburga te njihovim prijateljima Austrijancima na prikupljenim novčanim sredstvima.

Također se zahvaljujemo članovima udruge “Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata liječenih od PTSP-a Međimurske županije, članovima MKVC iz Međimurske županije na čelu sa Slobodanom Novakom koji će podijeliti prehrambene pakete.

Zahvaljujemo se i Ivici Pandži – Orkanu koji nam je bio cijelo vrijeme od pomoći u pronalasku i podjeli ovih prijenosnih računala i dodatne informatičke opreme, novčanih sredstava i prehrambenih artikala.

I na kraju zahvaljujem se svim članovima Moto kluba Veterani – Croatia iz Hrvatske i BiH koji su se do sada uključili i koji će nastaviti pomagati stanovništvu koje je zadesio ovaj potres u Sisačko-moslavačkoj županiji.” – poručuju Veterani.

 

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti