1 C
Sisak
Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Podignuta optužnica protiv dožupana Rosavca i još jednog djelatnika Županije

- Marketing-spot_imgspot_img

USKOK je, nakon provedene istrage, podignuo optužnicu protiv HDZ-ovog dožupana Romana Rosavca, djelatnika županijske uprave Ivice Šoštarića i još jedne osobe, koja nije zaposlena u županiji.

Obajvio je to portal 24sata.

Roman Rosavec, HDZ-ov zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića, optužen je za zlouporabu položaja i potrošnju javnog novca jer je prijavio popravak službenog automobila Škode Octavije nakon prometne nesreće, a u stvarnosti tog popravka nije bilo. Optužnica je podignuta na Županijskom sudu u Zagrebu.

Rosavca se tereti da je pojačavanje motora privatnog automobila svojeg prijatelja i kolege Ivice Šoštarića platio s računa Županije, pišu 24sata. Šoštarić je nekadašnji predsjednik mladeži HDZ-a Gline.

Prema optužnici, Rosavec je prijavio popravak službenog automobila Škode Octavije nakon prometne nesreće. Trebalo je popraviti i volan, a račun je plažen iz županijskog proračuna. U stvarnosti tog popravka nije bilo već je mehaničar pojačao motor Audija A4 kojim se Šoštarić privatno koristi.

Policija je događaj otprije dvije godine istražila pa predmet proslijedila USKOK-u. Jesenas su podignute optužnice protiv Rosavca, Šoštarića i mehaničara. Tereti ih se da su oštetili državni proračun za 3900 kuna.

– Ovaj Ured je proveo istragu protiv trojice hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti – odgovorili su za 24sata iz USKOK-a, potvrdili podizanje optužnice i dali podatak da ih se tereti da su oštetili županijski proračun za 3900 kuna.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti