12.2 C
Sisak
Ponedjeljak, 18 listopada, 2021

Sisački HDZ traži ostavku ravnatelja ŠRC-a “zbog kršenja propisa i ugrožavanja zdravlja zaposlenika i građana”

- Marketing-spot_imgspot_img

Sisački HDZ zatražio je danas ostavku ravnatelja Športsko rekreacijskog centra Sisak Josipa Mrgana “zbog kršenja propisa i ugrožavanja zdravlja zaposlenika i građana”.

U priopćenju se ističe kako je proteklih dana na ŠRC-u devet djelatnika ustanove zaraženo koronom, a da se ravnatelj Josip Mrgan oglušio na preporuku Zavoda za javno zdravstvo da ostali zaposlenici moraju u samoizolaciju budući su bili u kontaktu sa zaraženima tj. da se ustanova zatvori do 14. ožujka. O tome zaposlenici, tvrdi HDZ, nisu dobili obavijest od ravnatelja.

“Imamo saznanja da je jedan zaposlenik čak dobio novčanu kaznu jer je kršio mjeru samoizolacije, a nije ni znao da mu je izrečena. Ne samo da su ogorčeni nego i očajni zaposlenici, jer su po saznanju da su danima trebali službeno biti u samoizolaciji, morali dolaziti na posao i svjesno kršili propise. U isto to vrijeme održavao se program za majke i bebe na bazenu, treninzi za vrtićku djecu? Tko će još preuzeti odgovornost za svjesno ugrožavanje zdravlje zaposlenika i korisnika usluga ŠRC-a?” – poručuje HDZ koji poziva ravnatelja ŠRC-a Josipa Mrgana i gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček da se očituju o slučaju, a od Mrgana zahtijevaju i ostavku. 

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti