1 C
Sisak
Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Predsjednik Milanović posjetio Sisak i Petrinju i svim građankama Hrvatske čestitao Dan žena

- Marketing-spot_imgspot_img

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je Metalurški fakultet u Sisku gdje je održao radni sastanak s dekanicom, prodekanicama te studenticama i studentima Fakulteta. Jedna od tema sastanaka bila je uloga žena u znanosti i visokoškolskom obrazovanju.

„S osobitom radošću i zadovoljstvom došao sam danas na Fakultet metalurgije, dio zagrebačkog Sveučilišta. Fakultet koji ovdje postoji već desetljećima, koji se usprkos svim promjenama kroz koje smo prošli ne da i bori“, izjavio je predsjednik Milanović nakon sastanka. Kao razlog svog dolaska naveo je obilježavanje Međunarodnog dana žena: „Međunarodni dan žena i činjenica da su na ovom fakultetu, u Upravi, u vodstvu, isključivo žene, što je vrlo neobično s obzirom na prirodu njihove djelatnosti koja se stereotipno smatra muškom“, rekao je predsjednik Milanović dodavši da je vrlo neobično i zanimljivo da pola studenata na Metalurškom fakultetu čine studentice, žene.

„U Sisku, kolijevci hrvatske metalurgije koja je prošla svoje uspone i padove, borbe za opstanak, za napredak, to znanje se čuva. Ovdje se provede i doktorski studiji u suradnji s matičnim Sveučilištem u Zagrebu, što je veliki uspjeh s obzirom na zahtjevnost i intenzitet takvih studija“, poručio je predsjednik Milanović .

Za Međunarodni dan žena odabrao je posjet jednom „atipičnom kolektivu“, rekao je i dodao da je on drugačiji od ostalih. „Siguran sam da će država i ministarstvo sa svoje strane, a oni sa svoje strane, u borbi za europski novac, ovo mjesto dodatno unaprijediti, da ovo bude stvarno fakultet na koji će dolaziti studenti, ne samo iz ovog kraja nego iz svih dijelova Hrvatske“, zaključio je Predsjednik te svim građankama Hrvatske čestitao Međunarodni dan žena.

Nakon Metalurškog fakulteta u Sisku, predsjednik Milanović posjetio je Učiteljski fakultet Odsjek u Petrinji na kojem je razgovarao s dekanom, prodekanom i nastavnicama Odsjeka te obišao potresom uništene zgrade Fakulteta.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan

 

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti