Naslovnica Vijesti Kultura Zoran Predin: “Prvi koncert bez Damira.”

Zoran Predin: “Prvi koncert bez Damira.”

“Kad sam predložio da napravimo Arsenove bisere u gypsy swing aranžmanima, Damir je digao obrve i u tom trenutku, zabrinuo sam se što će mi odgovoriti. Onda mi je svojim zaraznim osmjehom samo kimnuo i dodao, da ako ja to čujem on će napraviti sve da se to realizira. U tom su se trenutku rodili novi originali Arsenovih najljepših balada.

Prijateljevanje i druženje s Damirom bilo je čisti užitak, pun najboljeg gypsy swinga i uvijek prisutne dobre volje. Njegovo vrhunsko sviranje, svaki put bi me ponjelo u sedmo nebo. S Damirom sam dobio još jednog brata.

Ali crna sudbina ga je odnjela, tog prokletog dvanaestog prosinca prošle godine. Zabrana prelaska granice nije mi dozvolila da budem prisutan na sahrani, što mi je jako teško palo.

Damirova Marijana je rekla, da bi on sigurno volio da nastavimo s sviranjem gypsy swinga, koji mu je život značio. Violinista Bruno Urlić je predložio mladog Damirovog učenika i fana Juraja Markača, da preuzme Damirove gitarističke dionice, kako bi mogli izvesti program “Zoran pjeva Arsena”. Juraj se pokazao odličnim izborom, tehnički odličan, siguran u izvedbi i iskreno predan glazbi koju izvodimo. Već nakon par proba u bend je primljen bez primjedbi.

Svirajući njegovu omiljenu glazbu, poklonit ćemo se maestru Damiru Kukuruzoviću i poslati pozdrave njegovoj zvijezdi na nebu.

Dobrodošli na online koncert “Zoran pjeva Arsena”, u subotu 13.ožujka od 20 sati iz velike dvorane Cankarjevog doma u Ljubljani.”

Zoran Predin

***
Ulaznice potražite na https://www.mojekarte.si/hr/zoran-poje-arsena-spletni-koncert/tickets-1138223.html. Platforma https://live.cd-cc.si bit će aktivna tjedan dana prije koncerta.


Damir Kukuruzović – foto: Emanuela Tomino

***
Album “Zoran pjeva Arsena”, dirljiva posveta najvećem hrvatskom kantautoru Arsenu Dediću, pobudila je veliki interes u regiji, te se, od svog izlaska, album nalazi na prvim mjestima po prodaji, a kako to zvuči uživo imala se prilike uvjeriti i publika na koncertima u regiji.

Za Arsena Dedića Predina veže dugogodišnje prijateljstvo, a velikog autora osjećao je ne samo kao prijatelja, već i kao mentora, starijeg brata, njegovu srodnu poetsku dušu. Upravo zato nakon velikog uspjeha albuma Matije Dedića “Matija svira Arsena” rodila se ideja za album “Zoran pjeva Arsena”. Predin je odabrao dvanaest pjesama koje su snimljene u gypsy swing aranžmanima, a njegova dugogodišnja suradnja s Damirom Kukuruzovićem i njegovim Django Group omogućila mu je da svoju ideju ostvari na najbolji mogući način. U novim aranžmanima violinista Brune Urlića i Zorana Predina, Arsenovi klasici poput “Kuća pored mora”, “Moderato Canatbile”, “Ni ti, ni ja”, “Imenom sam tvojim zvao”, “Pamtim samo sretne dane” dobile su novi stil koji će sasvim sigurno podjednako oduševiti Dedićevu, Kukuruzovićevu i Predinovu publiku, ali i sve one koji vole Leonarda Cohena i Vaya con Dios.

Na četiri pjesme gost je Matija Dedić, slavni pijanist koji je svojim glazbenim umijećem ovim pjesmama dao potrebnu autentičnost i sa kojim je Predin snimio zapažene albume “Tragovi u sjeti” i “Tragovi u sjeti 2”.

Kuća pored mora https://youtu.be/SzU0loVP1OQ
Pamtim samo sretne dane https://youtu.be/BChqHSIYFoc
Ako priđeš bliže (Zagrli me) https://youtu.be/2cmiNXe9DZQ

Komentirajte