Naslovnica Vijesti SMŽ Kako do najpogodnije police Auto osiguranja

Kako do najpogodnije police Auto osiguranja

Kada su u pitanju auto osiguranja veoma često to nije jednostavan proces. Pronaći najjeftinije i najbolje auto osiguranje u jednom nije lagano te zahtjeva vremena i truda. Mnogi od nas smatraju da je bitno osiguranje od počinitelja, tj. onoga tko je skrivio nesreću, te time stvaraju sebi krivu predodžbu. Automobilske nesreće se ne planiraju, već su slučajne i nenamjerno izazvane te prema tome morate biti svjesni  da  auto osiguranje koje  birate kod osiguravatelja pruža maksimalnu podršku i isplaćuje štetu u realnom vremenu.

U zadnje vrijeme se stvorio trend gdje kupci traže najpovoljnije cijene auto osiguranja gdje pri tome takva “jeftinija” osiguranja na kraju ispadnu skuplja, ali klijent to vidi kada je već kasno. Kada gledamo na cijenu moramo biti svjesni na što točno pristajemo. Niske premije se mogu činiti mnogo privlačnije u odnosu na cijenu koje dobijemo u kvalitetnijem osiguranju. Najbolje auto osiguranje je ono osiguranje koje u slučaju nezgode isplati štetu na vrijeme u cijelosti bez obzira na iznos.

Jedan od prvih elemenata na koji se želite fokusirati je ostvarivanje bonusa.
Ukoliko ste mladi vozač koji po prvi put registrirate automobil na svoje ime ili do sada niste imali nikakve bonuse možete dobiti odmah 50% bonusa na svoju osiguravajuću policu. Jedini uvjet vam je da vam netko iz uže obitelji imaju policu osiguranja te pristanu da se ona duplicira na vašu. Pobrinite se samo da prije odlaska u osiguravajuću kuću pripremite sve dokumente potrebne za prijenos bonusa.

Za usporedbu ponuda automobilski osiguranja savjetujemo provjeriti neke od aktualnih platformi poput Moj Bankar koji nudi sve ponude auto osiguranja na jednom mjestu. Nakon 15 minuta istraživanja, ovo su neki od zanimljivih rezultata: 

Prema našem istraživanju, Triglav osiguranje, se iskazalo kao najpovoljnije za veoma mlade vozače (koji su tek položili ) da odmah dupliciraju bonuse.
Ostvariti bonus na drugačiji način je također moguće. “Bonus dobrodošlice” je bonus koji svaka osiguravajuća kuća nudi prilikom potpisivanja nove police auto osiguranja.

Jedini uvjet za stjecanje tih bonusa jest da niste uvedeni u evidenciju kao počinitelj automobilske nesreće. Ovisno o vašim godinama ti bonus mogu varirati od 25% pa sve do 50%. Tako, na primjer, kod Weiner osiguranja možete ostvariti 50% popusta ukoliko ste osoba starija od 29 godina.

Činjenica je da osiguravajuće kuće tvore svoja pravila tako dapomno pripazite što su uvjeti za ostvarivanje bonusa.

Kada su u pitanju cijene morat ćete se telefonski ili osobno jer skoro su sve osiguravajuće kuće na svojim web stranicama ukinule informativne izračune za cijene polica auto osiguranja što u današnjem svijetu predstavlja mnogo problema.
Moderni i ubrzani stil života nam nameće da moramo čak i do mjesec dana unaprijed planirati za novu registraciju.

Naposljetku, auto osiguranje je sastavni dio života i ukoliko jednom uspijete naći savršenu opciju taj dan u godini vam više neće dolaziti sa mučninom u trbuhu.
Zato umjesto umjesto savjeta “cjenkajte se” predlažem “informirajte se”, ali na pravom mjestu i kod vrhunskih stručnjaka koji znaju o čemu pričaju i što rade, isto kao i u svakom drugom poslu.

Promidžbeni tekst

Komentirajte