Naslovnica Crna kronika Siščanin i Novljanin uhićeni zbog prijetnji suprugama

Siščanin i Novljanin uhićeni zbog prijetnji suprugama

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke protiv hrvatskog državljanina (1997.) zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavka 2. i 3. Kaznenog zakona, ispitalo osumnjičenika i predložilo određivanje istražnog zatvora. 

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 24-godišnjak 22. veljače 2021. u Sisku, u cilju da ustraši svoju bivšu izvanbračnu suprugu (hrvatska državljanka, 1995.) s kojom ima dijete, a u odnosu na koju mu je prethodno rješenjem nadležnog suda zabranjeno da joj se približava i da ju kontaktira, ozbiljno joj zaprijetio da će ju usmrtiti, zbog čega se ona preplašila za svoj život.

Nakon provedenog ispitivanja osumnjičenika, sucu istrage nadležnog suda predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na žrtvu kao svjedoka te ponavljanja odnosno dovršenja kaznenog djela ili počinjenja težeg kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage je na ročištu održanom 24. veljače 2021. prihvatio navedeni prijedlog i odredio osumnjičeniku istražni zatvor iz navedenih osnova.

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku zaprimilo je 24. veljače 2021. i kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1969.) zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavka 1. i 3. Kaznenog zakona, nakon čega je osumnjičenik ispitan u ovom državnom odvjetništvu.

Postoji osnovana sumnja da je 52-godišnji osumnjičenik 23. veljače 2021. u Novskoj, u cilju da ustraši svoju bivšu suprugu (hrvatska državljanka, 1984.) u odnosu na koju mu je sudskim rješenjem zabranjeno da joj se približava i da ju kontaktira, ozbiljno joj zaprijetio zlom, i time ju uznemirio i prestrašio.

Sucu istrage nadležnog suda je, nakon provedenog ispitivanja osumnjičenika, predloženo da se protiv njega odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na žrtvu kao svjedoka i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela ili počinjenja težeg djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage je odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora te osumnjičeniku rješenjem odredio mjere opreza zabrane približavanja žrtvi te uspostavljanja veze s njom (članak 98. stavak 2. točka 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku). Općinsko državno odvjetništvo u Sisku će podnijeti žalbu na navedenu odluku.

Komentirajte