6.7 C
Sisak
Ponedjeljak, 18 listopada, 2021

M. Komes kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Petrinje, R. Rosavec za čelnika Popovače

- Marketing-spot_imgspot_img

Gradska organizacija Hrvatske demokratske zajednice Grada Petrinje predstavila je u četvrtak kandidatkinju za gradonačelnicu Petrinje – Magdalenu Komes. 

Magdalena Komes je rođena 21.4.1980. godine u Sisku. Osim ratnog razdoblja, život je provela u Petrinji, gdje je završila Opću gimnaziju, a nakon toga Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Radila je na pravnim poslovima u Gradskoj upravi u Petrinji, te u Poreznoj upravi u Sisku. Trenutno je na dužnosti ravnateljice Doma za starije i nemoćne osobe Petrinja.
Članica je Hrvatske demokratske zajednice od 1996. godine, kada se uključuje u rad stranke kroz organizaciju Mladeži HDZ-a. Članica je predsjedništva Gradske organizacije HDZ-a Grada Petrinje u četvrtom mandatu, trenutno na mjestu potpredsjednice Gradskog odbora. Od 2020. godine je članica Županijskog odbora HDZ-a Sisačko-moslavačke županije.
Od 2017. g. do 2019. g bila je predsjednica Gradskog vijeća Grada Petrinja, a trenutno je vijećnica u Gradskom vijeću Grada Petrinje.

“Kao gradonačelnica, nemam namjeru vladati Petrinjom, već njome, ispred svih vas upravljati kroz obnovu i razvoj. S jasnom vizijom, zajedno sa svojim suradnicima i stručnjacima razradili smo strategiju razvoja i obnove, kojom ćemo našu Petrinju, pretvoriti u moderan mali grad 21. stoljeća. ” – rekla je Komes.

Koji dan ranije aktualni dožupan Roman Rosavec, unatoč protivljenju nekih u županijskom HDZ-u, predstavio je svoju kandidaturu za gradonačelnika Popovače.

“Drage moje sugrađanke i sugrađani, u proteklih nekoliko godina, obnašajući dužnost zamjenika sisačko- moslavačkog župana, ukazujući na problematiku našeg moslavačkog kraja, slušajući Vas i Vaše prijedloge za promjenom i razvojem našeg kraja, zalažući se za obnovu cestovne infrastrukture, primarnu zdravstvenu zaštitu, obrazovanje i školstvo, ulaganja u poljoprivredne i turističke resurse kao i u poduzetništvo, stvorila se želja za nastavkom. Sada to želim napraviti u svom gradu, svojoj Popovači. Ponukan znanjem i stečenim iskustvom, vrijeme je za nastavak gradnje i promjena koje će nam donijeti bolje sutra.” – objavio je Rosavec na svom Facebook profilu.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti