6.7 C
Sisak
Subota, 16 listopada, 2021

Sunjanin uhićen zbog zlostavljanja supruge

- Marketing-spot_imgspot_img

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku zaprimilo je 5. veljače 2021. kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1970.) zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela nasilja u obitelji iz članka 179.a Kaznenog zakona, nakon čega je osumnjičenik ispitan u ovom državnom odvjetništvu. 

Postoji osnovana sumnja da je 51-godišnji osumnjičenik od 2015. do 2021. godine, u okolici Sunje gotovo svakodnevno vrijeđao svoju suprugu (hrvatska državljanka, 1973.), fizički i psihički ju zlostavljao, te joj zabranjivao raspolagati osobnim prihodima čime ju je teško ponizio i doveo u položaj ekonomske ovisnosti prema njemu.

Sucu istrage nadležnog suda je, nakon provedenog ispitivanja osumnjičenika, predloženo da se protiv njega odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na oštećenicu kao svjedoka i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela ili počinjenja težeg djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).

Sudac istrage je odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora te osumnjičeniku rješenjem odredio mjere opreza zabranom približavanja žrtvi, uspostavljanja veze sa žrtvom i udaljenjem iz doma (članak 98. stavak 2. točka 4., 5. i 10. Zakona o kaznenom postupku). Općinsko državno odvjetništvo u Sisku će podnijeti žalbu na navedenu odluku.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti