Naslovnica Crna kronika Slovenac prevozio ilegalne migrante, uhvatili ga kod Lipovljana

Slovenac prevozio ilegalne migrante, uhvatili ga kod Lipovljana

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je, povodom zaprimljene kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke protiv državljanina Republike Slovenije (1996.) zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. stavka 1. Kaznenog zakona, ispitalo osumnjičenika i protiv njega predložilo određivanje istražnog zatvora.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 25-godišnjak 22. siječnja 2021., nakon dobivenih uputa od, za sada, nepoznatog organizatora krijumčarenja ljudi te u cilju da se okoristi za iznos od 1.000,00 eura, na području Slavonije u osobno vozilo preuzeo strane državljane, znajući da su oni nezakonito izvan graničnog prijelaza ušli u Republiku Hrvatsku. Osumnjičeni 25-godišnjak je potom, osnovano se sumnja, prevozio strane državljane prema Zagrebu, no na autocesti A3 kod Lipovljana su ga zaustavili i uhitili policijski službenici.

Nakon provedenog ispitivanja osumnjičenika, sucu istrage nadležnog suda predloženo je da se protiv njega odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega (članak 123. stavak 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je prijedlog i na ročištu održanom 23. siječnja 2021. osumnjičeniku odredio istražni zatvor iz predložene osnove.

Komentirajte