Naslovnica Crna kronika Siščanin uhićen zbog prijetnje i ozlijeđivanja supruge

Siščanin uhićen zbog prijetnje i ozlijeđivanja supruge

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je 22. siječnja 2021. zaprimilo kaznenu prijavu Policijske uprave sisačko-moslavačke protiv hrvatskog državljanina (1963.) zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela tjelesne ozljede iz članka 117. stavka 1. i 2. Kaznenog zakona i prijetnje iz članka 139. stavka 2. i 3. KZ-a, nakon čega je osumnjičenik ispitan u ovom državnom odvjetništvu. 

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 58-godišnjak u dva navrata 18. siječnja 2021. i 21. siječnja 2021. u obiteljskoj kući u Sisku, u cilju da povrijedi i ustraši svoju suprugu (hrvatska državljanka, 1969.) fizički ju napao i lakše ozlijedio te joj ozbiljno zaprijetio da će ju usmrtiti, zbog čega se ona preplašila za svoj život.

Nakon provedenog ispitivanja osumnjičenog 58-godišnjaka, sucu istrage nadležnog suda predloženo je da se protiv njega odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja odnosno dovršenja kaznenog djela ili počinjenja težeg kaznenog djela te zbog opasnosti od utjecaja na žrtvu kao svjedoka (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage je na ročištu održanom 23. siječnja 2021. prihvatio navedeni prijedlog i odredio osumnjičeniku istražni zatvor iz navedenih osnova.

Komentirajte