Naslovnica Potres u Petrinji, Glini, Sisku i okolici Vatrogasci i dalje angažirani na uklanjanju posljedica potresa

Vatrogasci i dalje angažirani na uklanjanju posljedica potresa

Vatrogasne snage angažirane na području Sisačko-moslavačke županije su tijekom 22. siječnja 2021. godine nastavile s radom na intervencijama zbog uklanjanja posljedica potresa.

Ukupno su u ispomoći Sisačko-moslavačkoj županiji angažirani vatrogasci iz 6 vatrogasnih zajednica županija te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik. Ukupno je bilo angažirano 122 vatrogasca s51 vatrogasnim vozilom, a evidentirano je 185 vatrogasnih intervencija.

Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirano je 26 vatrogasaca s 12 vozila s područja dvije županije i to VZŽ Krapinsko-zagorske i Karlovačke, Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik te domicilne snage DVD-a. Zabilježeno je 13 intervencija.

Na području VOZ Sisak angažirano je 59 vatrogasaca s 26 vatrogasnih vozila lokalnih DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Sisak. Evidentirano je 128 intervencija.

Na području VOZ Petrinje angažirano je 37 vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila s područja VZŽ Primorsko-goranske, Virovitičko-podravske, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Požeško-slavonske te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja. Zabilježene su 44 intervencije.

Vatrogasna operativna zona Petrinja dana 22. siječnja bilježi jednu tehnički zahtjevniju intervenciju, a riječ je o uklanjanju zvonika s mjesne kapelice u mjestu Nebojan br. 49a koja je uspješno završena.

Prema trenutno obrađenim podacima, od dana 28. prosinca 2020. do dana 22. siječnja 2021. na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, kumulativno je sudjelovalo 9792 vatrogasca s 2552 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 11269 intervencija.

Komentirajte