Naslovnica Potres u Petrinji, Glini, Sisku i okolici Vatrogasci i dalje saniraju potresom pogođeno područje

Vatrogasci i dalje saniraju potresom pogođeno područje

Nastavljen je angažman vatrogasaca na području Sisačko-moslavačke županije, koje je pogodio razoran potres. Na terenu su domaće vatrogasne snage, ali i snage iz 6 drugih vatrogasnih zajednica županija.Prema trenutno obrađenim podacima za 21. siječanj 2021. godine, ukupno je bilo angažirano 116 vatrogasaca sa 47 vatrogasnih vozila. Ukupno su evidentirane 182 vatrogasne intervencije.

Na području Vatrogasne operativne zone(VOZ) Glina angažirane su snage s područja VZŽ Krapinsko-zagorske i Karlovačke te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik kao i domicilne snage dobrovoljnih vatrogasnih društava. Ukupno je evidentirano 12 intervencija koje je odradilo 25 vatrogasca s 12 vatrogasnih vozila.

Na području VOZ Sisak angažirano je 55 vatrogasaca s 22 vatrogasna vozila izVZŽ Zagrebačke, domaćih dobrovoljnih društava i Javne vatrogasne postrojbe Grada Siska. Na području Siska zabilježeno je 128 intervencija.

Na području VOZ Petrinja angažirano je 36 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila, a evidentirane su 42 intervencije. Na području Petrinje nalaze se vatrogasne snage s područja VZ Primorsko-goranske, Virovitičko-podravske, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Požeško-slavonske te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja.

Gledajući razdoblje od 28. prosinca 2020. do 21. siječnja 2021. na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, kumulativno je sudjelovalo 9670 vatrogasca sa 2501 vatrogasnim vozilom, a odrađene su 11084 intervencije.

Komentirajte