Naslovnica Vijesti Sisak SISAK: Povećanje plaće tvrtkama i ustanovama čiji su djelatnici se iskazali nakon...

SISAK: Povećanje plaće tvrtkama i ustanovama čiji su djelatnici se iskazali nakon potresa

Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček naložila je gradskim trgovačkim društvima da svojim radnicima, koji su pokrenuli akcije spašavanja i saniranja posljedica nakon potresa 29. prosinca 2020. u 12:21 minutu i koji su odmah krenuli s uspostavom svih usluga i aktivnosti bitnima za grad, trajno poveća plaću za 10 posto.

Povećanje plaće se odnosi na radnike Sisačkog vodovoda i vodocrpilišta, koji su osigurali opskrbu pitkom vodom, radnike Gospodarenja otpadom Sisak i Komunalca, koji su osigurali prohodnost grada te radnike Auto prometa, koji su odmah uspostavili javni prijevoz.

Također, trajno povećanje plaće od 10 posto ostvarit će i sve odgajateljice i radnici održavanja gradskih vrtića, koji su nakon potresa proradili u rekordnom roku.

“Posebna zahvala ide sisačkim vatrogascima i članovima DVD-a, koji su u Sisku predstavljali prvu liniju obrane od potresa i nisu stali s osiguravanjem sigurnosti građana niti jednog sata i niti jedne minute. S obzirom da vatrogascima Javne vatrogasne postaje plaće regulira država, Grad Sisak će im isplatiti stimulacije, a dobrovoljna vatrogasna društva će dobiti povećanje sredstava za rad kroz izmjene proračuna.” – poručuju iz Grada Siska.

Komentirajte