Naslovnica Potres u Petrinji, Glini, Sisku i okolici Siščanka pokrenula humanitarnu akciju u Crnoj Gori za stradale u potresu –...

Siščanka pokrenula humanitarnu akciju u Crnoj Gori za stradale u potresu – uključili se mnogi

Mnogi su se u Crnoj Gori uključili u prikupljanje pomoći poručjima stardaima u potresu. Među onima koji su organizirali humanitarne akcije je i Mirjana Milatović, koja je djetinstvo i veći dio svog života provela u Sisku. Ovdje su joj i prijatelji i obitelj.

“Trenutno živim i radim u Podgorici, ali Sisak je moj rodni grad i uvijek u mom srcu. Naime, slušajući sve te jezive priče i prateći vijesti na portalima i na društvenim mrežama vidjela sam koliko se ljudi aktiviralo, pomoglo, kako se humanost pokazuje na djelu. Samim tim što nisam mogla biti tamo i pomoći, osjećala sam se jako bespomoćno i odlučila sam se umjesto da sjedim i plačem, pokrenuti i napraviti nešto. Ja kao majka, samo sam mislila o djeci i o tome kroz što sve oni prolaze pa sam se odlučila usredotočiti na djecu.” – kazuje Mirjana koja je odlučila na poslu pokrenuti akciju prikupljanja pomoći no obratila se i poznanicima i prijateljima, među kojima je bila i skupina žena koje su otprije bile aktivne u organiziranju humanitarnih akcija za djecu sa zdravstvenim problemima. 

“Zamolila sam ih da iskorisitimo njihova poznanstva i aktivnost na društvenim mrežama kako bi sakupili što više paketića za djecu. I to je eksplodiralo na mrežama. Jako puno škola i vrtića se uključilo u akciju, mediji su odradili svoje, nevjerovatno je koliko djece se uključilo u akciju i što je jako bitno, tu se probudila ona humanost u svima. I poznate ličnosti kao Sergej Četković su pozivali preko svojih Facebook profila na uključivanje, influenceri su pozivali svoje pratitelje, moje kolege iz Telekoma su odradili veliki posao oko logistike, jer smo trebali sve te ogromne količine igračaka prepakiratii, kao i Ledo iz Podgorice gdje mi suprug radi i koja je uz donacije preuzela prijevoz donacije iz Podgorice za Zagreb.  I dnevne novine Vijesti su odradile sjajan posao, prateći i sami sudjelujući u akciji. Ogromna je humanost pokazana u Crnoj Gori” – rekla je ova Siščanka istaknuvši pomoć i crnogorske ambasade u Hrvatskoj te hrvatske u Crnoj Gori.

Pomoć je u utorak stigla u Crveni križ u zagreb odakle će biti distribuirana djeci na stradalom području.

Osim ove akcije i brojne druge udruge, tvrtke i pojedinci uputili su iz Crne Gore veliku količinu pomoći za Hrvatsku. 

Ovakve su poruke uputili crnogorski mališani svojim vršnjacima u Hrvatskoj.

 

 

Komentirajte