7 C
Sisak
Utorak, 19 ožujka, 2024

Gradsko kazalište Scena Gorica besplatno izvodi predstave u Sisku i H. Kostajnici

Datum:

Marketing

Uz brojne udruge, organizacije i volontere koji su se na razne načine aktivno uključili u pomoć potresom pogođenim područjima, svoj obol daju i kazališni umjetnici. Hvalevrijednoj inicijativi  Petre Radin koja je okupila mnoge kazališne umjetnike i kuće, pridružilo se i Gradsko kazalište Scena Gorica.

Predstavama „Avijonko se ženi“ i „Gospođica Neću“ obradovati će mališane u Hrvatskoj Kostajnici i Sisku. S obzirom na to da se ne igra u adekvatnim prostorima, birane su predstave koje nisu tehnički prezahtjevne, a glumci iz ove dvije predstave GK Scene Gorica i sami su izrazili želju da volonterski igraju za djecu u mjestima pogođenima potresom.

Prvo gostovanje dogovoreno je za 20. siječnja 2021. kada će glumci izvesti „Avijonka“ mališanima u Dječjem vrtiću u Hrvatskoj Kostajnici u 10 sati te okupljenima u sportskoj dvorani „Brezovica“ u Sisku u 13 sati.

Ovaj zabavni kazališni komad prati Avijonka Ftičeka koji je odlučio preletjeti brda i doline Lijepe Naše kako bi pronašao pravu osobu s kojom će letjeti cijeli život. Predstava ima i edukativni karakter jer kroz različite dijalekte te standardni jezik upoznaje djecu s bogatstvom hrvatskog jezika i njegovom baštinom, a predstavljeni su i običaji karakteristični za razne krajeve Hrvatske. Osim djeci, predstava će biti jednako zanimljiva i odrasloj publici.

Predstava je besplatna za sve.

Možda vas zanima...

Predavanje „Stanovnici antičke Siscije“ u Gradskom muzeju Sisak

Ovaj četvrtak predstoji nam posljednje predavanje iz ciklusa predavanja...

DARac i MARac Gradskog kazališta Sisak u kazališni život kreću 24. ožujka

Na konferenciji za medije najavljen je novi premijerni naslov...

Izložba likovnih radova učenika „Rijeke moga zavičaja“

Kulturno – povijesni centar Sisačko – moslavačke županije organizira...

Književni kompas Sisačko-moslavačke županije u utorak u Sisku

Sljedeća tribina ''Književnog kompasa Sisačko-moslavačke županije'' Društva hrvatskih književnika...