Naslovnica Crna kronika Teško ozlijedio vlasnika šume koji ga je zatekao prilikom krađe

Teško ozlijedio vlasnika šume koji ga je zatekao prilikom krađe

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je 12. siječnja 2021. zaprimilo kaznenu prijavu Policijske uprave sisačko-moslavačke protiv hrvatskog državljanina (1980.) zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađe iz članka 228. stavka 1. Kaznenog zakona, teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavka 1. KZ-a, oštećenja tuđe stvari iz članka 235. stavka 1. KZ-a te prijetnje iz članka 139. stavka 2. KZ-a, nakon čega je osumnjičenik ispitan u ovom državnom odvjetništvu. 

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 41-godišnjak prvotno 7. siječnja 2021. iz privatne šume nedaleko Pešćenice, u vlasništvu 50-godišnjeg hrvatskog državljanina, otuđio stabla hrasta i oštetio ga za oko 20.000,00 kuna, a kada je 11. siječnja 2021. ponovno došao u navedenu šumu i tamo zatekao 50-godišnjeg vlasnika, fizički je nasrnuo na njega i udarao ga po glavi i tijelu pri čemu mu je zadao teške tjelesne ozljede. Osumnjičenik je, osnovano se sumnja, pritom i ozbiljno prijetio oštećeniku te mu oštetio prozorsko staklo na vozilu.

Osumnjičeni 41-godišnjak je ispitan u ovom državnom odvjetništvu, nakon čega je sucu istrage nadležnog suda predloženo da se protiv njega odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja odnosno dovršenja kaznenog djela ili počinjenja težeg kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage je prihvatio navedeni prijedlog i odredio osumnjičeniku istražni zatvor iz navedene osnove.

Komentirajte