Naslovnica Sport Lijepa gesta ragbijaša iz Srbije

Lijepa gesta ragbijaša iz Srbije

Lijepu gestu napravili su ragbijaši iz Srbije koji su odlučili pomoći ljudima koji su u Sisku, Petrinji i Glini pogođeni potresom.

Ragbi klub Borac iz Starčeva predložio je da se odigra humanitarna utakmica, na što su se ragbijaši veterani rado odazvali. Stoga su se  u Starčevu okupili ragbijaši i odigrali humanitarnu utakmicu, a nije ih omeo ni prvi snijeg. Stigli su ragbijaši iz Niša, Vršca, Beograda, Pančeva, Zemuna i Starčeva. Sutkinja je bila petnaestogodišnja Marija Stojšić koja se odrekla dnevnice u korist mještana Banije. Nikola Mudrić, inicijator ove ideje, rekao je da su neki članovi došli samo kako bi uplatili novčani prilog.

– Nisu odigrali ni sekundu utakmice. Bitno im je bilo da dođu i uplate prilog. Ovako nešto može samo ragbi pružiti – rekao je Mudrić, prenosi lokalni portal Moj kraj.

Marko Sekulović iz RK Borac kaže da su ragbi veterani već pomagali građanima nakon poplava u Obrenovcu te teško bolesnom Amiru Haliloviću iz Zenice.

“Ovo je svojevrstan nastavak humanitarnog rada ovih divnih ljudi. Naša je želja da se mi okupljamo i družimo sa svim sportskim prijateljima, ali se pravi prijatelji pokazuju kad je muka, pa tako i sad kad je potrebno pomoći ljudima nastradalima u potresu – rekao je Sekulović. Na utakmicu su trebali doći i ragbijaši iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, ali su bili spriječeni zbog situacije s koronavirusom.

Ragbijaši iz okolnih država su se i proteklih dana s humanitarnom pomoći organizirali, a sve u koordinacija sa Ragbi klubom Sisak, kome će biti uplaćen i novac sa utakmice u Pančevu.

Stoga su i objavili račun za donacije iz HR i drugih zemalja:

IBAN: HR6323600003228077659

SWIFT (BIC) Code: Zaba HR2x (to je bic)
Vlasnik računa: Tihomir Zlogleđa
Svrha uplate: Pomoć Ragbi klubu “Sisak” – donacija

Komentirajte