Naslovnica Crna kronika Prijavljen za ratni zločin na području Petrinje, usmrtio je dvije starije žene

Prijavljen za ratni zločin na području Petrinje, usmrtio je dvije starije žene

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, koje je krajem listopada 1991. godine počinjeno u mjestu Graberje na području tadašnje općine Petrinje.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je tijekom trajanja oružanog sukoba između regularnih policijskih i vojnih postrojbi Republike Hrvatske i oružanih formacija tzv. SAO Krajine, kao pripadnik teritorijalne obrane Dvor, tada 26-godišnjak u svojstvu vojnika, nakon što je ukrao traktor iz dvorišta obiteljske kuće tada 74-godišnjakinje, istu usmrtio hitcima iz vatrenog oružja, čije tijelo je ekshumirano 20. lipnja 1996. godine.

Kako bi uklonio svjedoka počinjenog ubojstva nad 74-godišnjakinjom, osumnjičeni je potom iz vatrenog oružja usmrtio i tada 84-godišnjakinju, čije tijelo do danas nije pronađeno, a koja se nalazila u blizini ubijene 74-godišnjakinje.

Policija je protiv osumnjičenog koji je nedostupan tijelima kaznenog progona Republike Hrvatske podnijela Posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu kao nadopuna kaznene prijave.

Komentirajte