Naslovnica Crna kronika Za vikend pet kršenja samoizolacije u SMŽ i jedna kazna za nenošenje...

Za vikend pet kršenja samoizolacije u SMŽ i jedna kazna za nenošenje maske u trgovini

U petak 18. prosinca u jutarnjim satima, na izlasku iz Republike Hrvatske na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Hrvatska Kostajnica, pristiglo je osobno vozilo zagrebačkih registracija kojim je upravljao 73-godišnjak iako mu je određena mjera samoizolacije.

U nedjelju, 20. prosinca, oko 10.40 sati, na izlasku iz Republike Hrvatske na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Jasenovac, pristiglo je osobno vozilo zagrebačkih registracija, u kojem se kao putnik nalazio 57-godišnjak, kojemu je izrečena mjera samoizolacije.

Nakon sat vremena, na izlasku iz Republike Hrvatske na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Jasenovac, pristiglo je osobno vozilo njemačkih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 58-godišnjak, a kao putnik se nalazio 23-godišnjak. Obojici je bila izrečena mjera samoizolacije.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti prema kojemu je predviđena novčana kazna u iznosu od osam do 15 tisuća kuna, izdan im je prekršajni nalog.

U nedjelju, 20. prosinca, oko 23.20 sati, u Zagrebačkoj ulici u Sisku, policijski su službenici prilikom kontrole prometa zaustavili 18-godišnjaka kojemu je određena mjera samoizolacije. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti prema kojemu je predviđena novčana kazna u iznosu od osam do 15 tisuća kuna, izdan mu je prekršajni nalog.

U subotu, 19. prosinca, oko 10,30 sati, u Ulici Ivana Gundulića u Petrinji, 62- godišnjak je unatoč višestrukim upozorenjima od strane djelatnika u trgovačkom centru, u više navrata skidao i na neprikladan način nosio zaštitnu maske. On je udaljen iz trgovine, a zbog počinjenog prekršaja sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti slijedi Obavezni prekršajni nalog.

Komentirajte