17 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

Uhićen razbojnik iz Lekenika

Datum:

Marketing

Policijski službenici policijske postaje Sisak su zbog sumnje u razbojništvo dovršili kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom. Naime, njega se sumnjiči da je 2. prosinca, u večernjim satima, u Zagrebačkoj ulici u Lekeniku, u trgovini mješovitom robom uz uporabu sile djelatnici trgovine otuđio novac. Osumnjičeni će uz posebno izvješće biti predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Povodom zaprimljene kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke, Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je 18. prosinca 2020. ispitalo hrvatskog državljanina (1973.) i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavka 1. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 47-godišnjak 2. prosinca 2020. u popodnevnim satima, u prodavaonici u Lekeniku, u nakani pribavljanja novca, najprije snažno gurnuo 20-godišnju blagajnicu prema registar blagajni kako bi ju prisilio da mu preda novac, a zatim otvorio blagajnu te iz nje uzeo i za sebe zadržao novac u iznosu od 1.800,00 kuna za koji je oštećeno trgovačko društvo u čijem je vlasništvu navedena prodavaonica.

Nakon provedenog ispitivanja, okrivljeniku su rješenjem ovog državnog odvjetništva, određene mjere opreza obveze redovitog javljanja nadležnoj policijskoj postaji te zabranom približavanja oštećenici i uspostavljanja i održavanje veze s njom, a zbog opasnosti od utjecaja na oštećenicu kaznenog djela kao svjedoka i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 98. stavak 2. točka 3., 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku).

Možda vas zanima...

Provala u trgovinu mješovite robe

U srijedu, 27. ožujka, u noćnim satima u mjestu...

Trojica muškarca osumnjičena za šumsku krađu

Zbog krađe drva dovršeno je kriminalističko istraživanje nad trojicom...

Nepopravljivom vozaču trajno oduzet automobil

U utorak, 26. ožujak oko 15 sati, na autocesti...

Vrijeđao djelatnike benzinske postaje i policiju te razbijao inventar

U srijedu, 27. ožujka oko 21.15 sati, na benzinskoj...