12.2 C
Sisak
Ponedjeljak, 18 listopada, 2021

Preminuo Damir Kukuruzović!

- Marketing-spot_imgspot_img

Siščanin Damir Kukuruzović, jedan od najboljih hrvatskih jazz gitarista i dobitnik brojnih glazbenih priznanja, preminuo je danas u 45. godini života nakon višetjedne borbe s koronavirusom.

Damir je volio Sisak, Sisak je volio Damira i ovo je veliki gubitak za naš grad.

“Sve što trebam sam našao u Sisku.” – tu je rečenicu Damir ponavljao u sve ijednom svom razgovoru za medije.

Damir Kukuruzović bio je osnivač i voditelj Siscia jazz kluba koji je Sisak stavio na svjetsku kartu jazz i blues koncerata, te je proteklih godina u ovaj grad doveo vrhunske svjetske glazbenike. Damir je surađivao i svirao s najvećim glazbenim virtuozima današnjice:  Stochelom Rosenbergom, Paulus Schaferom, Robinom Nolanom, Angelom Debarreom, Raphaelom Faysom, Ludovicom Beierom, Wawau Adlerom, Yorgui Loefflerom, Joschom Stephanom, Adrianom Burnsom, Zoranom Predinom i mnogim drugim.
 
Najistaknutiji je hrvatski predstavnik glazbe Djanga Reinhardta. Utemeljitelj je Damir Kukuruzović Django Groupa neizostavnog na svim relevantnim festivalima u zemlji i inozemstvu. Kritičari su isticali kako Damir spada u red gitarističkih virtuoza koji uz iznimne sviračke vještine uspijeva dosegnuti najvišu estetsku razinu. 
 
Organizator je mnogobrojnih jazz festivala u Hrvatskoj od kojih je najpoznatiji Siscia open jazz & blues festival. 
 
2011. godine dodijeljena mu je nagradu za najistaknutijeg akustičnog jazz gitaristu Hrvatske, a 2013.godine dobiva priznanje za iznimno gitarističko umijeće i promociju hrvatske jazz glazbe u svijetu.
Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti