Naslovnica Vijesti Sisak Pokrenut postupak protiv župana Žinića zbog putovanja na nogometne utakmice u Rusiju

Pokrenut postupak protiv župana Žinića zbog putovanja na nogometne utakmice u Rusiju

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je pokrenuti postupak za odlučivanje o sukobu interesa protiv dužnosnika Ive Žinića, župana Sisačko-moslavačke županije, zbog moguće povrede članka 11. stavka 3. ZSSI-a, koja proizlazi iz primitka dara u vidu plaćanja troškova leta, smještaja i ulaznica podmirenih od strane Hrvatskog nogometnog saveza kako bi mogao prisustvovati utakmicama Hrvatske nogometne reprezentacije odigranima za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva u Ruskoj Federaciji u 2018.g., i to Hrvatska-Argentina 21. lipnja 2018.g. u Nižnji Novogorodu, Hrvatska-Island 26. lipnja 2018.g. u Rostovu na Donu, Hrvatska-Danska 1. srpnja 2018.g. u Nižnji Novogorodu, Hrvatska-Rusija 7. srpnja 2018.g. u Sočiju, Hrvatska-Engleska 11. srpnja 2018.g. u Moskvi i Hrvatska-Francuska 15. srpnja 2018.g. u Moskvi.

Protiv dužnosnika Romana Rosaveca, zamjenika župana Sisačko-moslavačke županije, neće se pokrenuti postupak zbog moguće povrede članka 11. stavka 3. ZSSI-a, jer su mu troškovi iz točke I. izreke podmireni u obavljanju funkcije predsjednika Savjetodavne komisije Izvršnog odbora Nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije, koji je član Hrvatskog nogometnog saveza.

U odnosu na dužnosnika Romana Rosaveca, obustavlja se postupak pokrenut odlukom Povjerenstva Broj: 711-I-1296-P-143-18/19-07-17 od 8. veljače 2019.g., s obzirom da su troškovi puta, smještaja i ulaznica u Ukrajini i Grčkoj u listopadu i studenom 2017.g. plaćeni od strane Hrvatskog nogometnog saveza povodom obavljanja funkcije predsjednika Savjetodavne komisije Izvršnog odbora Nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije, koji je član Hrvatskog nogometnog saveza.

Poziva se dužnosnik Ivo Žinić da u roku od 15 dana od dana primitka ove odluke dostave Povjerenstvu očitovanje na razloge pokretanja ovog postupka iz točke I. izreke te na ostale navode iz obrazloženja ove odluke, stoji u odluci Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

O mogućoj sankciji Povjerenstvo će odlučiti nakon što župan dostavi očitovanje.

Obrazloženje možete pročitati u sljedećem dokumentu

Ivo Žinić, Roman Rosavec, P-143-18, odluka o pokretanju, odluka o obustavi postupka

Ivo Žinić, Roman Rosavec, P-143-18, odluka o pokretanju, odluka o obustavi postupka-converted
Komentirajte