Naslovnica Vijesti SMŽ Osnovana županijska podružnica Domovinskog pokreta

Osnovana županijska podružnica Domovinskog pokreta

Domovinski pokret osnovao je u utorak, 25. studenoga 2020., u Sisku drugu županijsku podružnicu – sisačko-moslavačku. Za predsjednika podružnice izabran je Milan Brigljević, za dopredsjednike Ines Simić, Petar Ćosić, Damir Markuš, Ivanka Rukavina, Mijo Ruf i Dario Šagolj, a za rizničarku Iva Ivanović Šebalj.

Osnivanju su prisustvovali i potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, zamjenik predsjednika i politički tajnik Mario Radić, organizacijski tajnik Darijo Žepina, saborski zastupnici Stjepo Bartulica i Stipo Mlinarić Ćipe te predstojnik Ureda potpredsjednika Sabora Igor Peternel.

Škoro je naglasio kako se Domovinski pokret maksimalno posvetio radu s ljudima i osnivanju ogranaka.

”Mi smo sada ponosna stranka koja ima klub od 12 saborskih zastupnika, 16 osvojenih saborskih mandata i oko 120 ogranaka koje smo utemeljili diljem Lijepe naše i imamo čak interesa iz inozemstva. Jučer smo krenuli s osnivanjem županijskih podružnica, danas je na redu osnivanje druge, sisačko-moslavačke podružnice i čestitam svima koji su se angažirali. Domovinski pokret će na političkoj sceni ove županije dati značajan doprinos na nadolazećim lokalnim izborima”, poručio je Škoro.

Novoizabrani predsjednik podružnice Milan Brigljević najavio je kako će Domovinski pokret na ovom području donijeti nešto novo, a dosad je osnovano pet ogranaka.

”Imamo kvalitetne ljude i ne sumnjam da ćemo ostaviti veliki trag u političkom životu naše županije. Zahvaljujem se predsjedniku i našim saborskim zastupnicima, tajnicima i koordinatorima koji su došli podržati osnivanje; konačno se osjećamo da nismo na kraju svega kao što smo dosad bili. Trenutno imamo dva vijećnika u Županijskoj skupštini. Oporba nema nikakvih prava. Nije se poštovao ni poslovnik ni statut. Očekujem da će nakon ovih lokalnih izbora doći do velikih promjena”, rekao je Brigljević.

Domovinski pokret u idućim danima i tjednima nastavlja osnivati županijske organizacije diljem Hrvatske, u skladu s epidemiološkim preporukama i mjerama.

Komentirajte