10 C
Sisak
Utorak, 19 ožujka, 2024

Kazalište Planet Art pokrenulo – On line kazalište uživo

Datum:

Marketing

Kazalište Planet Art pokrenulo je inovatovan kazališni projekt – On line kazalište uživo.

Riječ je o kazališnim predstavama koje se održavaju uživo, a koje putem streaminga možete gledati iz svojeg dnevnog boravka, s putovanja ili gdje god se nalazite po cijelom svijetu umjesto iz kazališne dvorane.

Projekt je nastao kao odgovor na Koronakrizu, no On line kazalište uživo idealno je rješenje za sve koji iz bilo kojeg razloga ne mogu ili nemaju mogućnost fizički prisustvovati kazališnim predstavama, a voljeli bi to, bez obzira gdje se nalaze u Hrvatskoj ili u svijetu.

Predstave se prenose s 4 kamere, prilagođene su tv i on line mediju čime postaju, kako ih gledatelji opisuju, “kombinacijom kazališta i filma”;, a za cijenu ulaznice od 39 kuna predstave može gledati cijela obitelj.

Predstave se izvode svake nedjelje u 20 sati, a raspored izvođenja, prodaja ulaznica za streaming za građanstvo i više informacije može se naći na web adresi https://live.planet-art.hr/ 
Nakon izvedbe u nedjelju, moguće je tijekom sljedećeg tjedna pogledati i snimku prenošene predstave odabirom opcije “na zahtjev”.

Gledanje predstava u On line kazalištu uživo je jednostavno. Po kupnji ulaznice gledatelji dobivaju e-mail s linkom za predstavu kojim se uključuju u prijenos ili s kojim mogu predstavu pogledati u razdoblju od 48 sati od kupovine.

U On line kazalištu uživo svake nedjelje naizmjenično možemo pogledati tri popularne komedije Kazališta Planet Art koje su među najizvođenijim predstavama u Hrvatskoj u posljednjih desetak godina. To su: VELIKA ZVJERKA 6.12., TKO JE OVDJE LUD? 13.12. i RITINA ŠKOLA 29.11. i 20.12..

U nastavku više o predstavama:

Velika Zvjerka urnebesna je komedija, koju publika dolazi gledati i po nekoliko puta, a govori o lovu na posao života trojice poslovnjaka koji se nadaju da će te večeri riješiti sve svoje životne probleme i napraviti posao života. Kako se sklapa takav posao pogledajte u ovoj predstavi izvedenoj do sada više od 200 puta. Redateljica je Slavice Knežević, a u svijet biznisa nas vode Slavko Juraga, Marko Torjanac i Luka Dragić.

Predstava Tko je ovdje lud?, u On line kazalištu prvi put se izvela 1.11., a sljedeće izvedbe su 22. 11. i 13. 12. Ova komedija s podnaslovom “kroz šest koraka i jedan uvid vodi do potpune sreće” nudi nam sat i pol lude zabave. U šest isprepletenih crnih komedija štićenici klinike “Eden”, disidenti iz stvarnog svijeta, preispituju granicu ‘normalnoga’ u svijetu punom eksplozija, pobijenih Vlada, stvarnih zečeva iz virtualnog
svijeta, zagorenih kobasica u bijelom sosu i susreta s Bogom.

On line izvedbom obilježena je 100. izvedba ove komedije kojoj je redatelj Marko Torjanac, a u kojoj uz njega igra Natalija Đorđević.

Predstava Ritina škola jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu, a na rasporedu je 29.11. i 20.12. U produkciji Planet Arta adaptirana je za Hrvatsku i sada se nakon nekoliko godina pauze na zahtjeve gledatelja vraća na scenu.

Predstava je to o britkoj frizerki koja upisuje tečaj književnosti na kojemu upoznaje profesora s kojim se upušta u neobičnu književno životnu pustolovinu koja ih oboje mijenja. Ulogu šarmantne Rite od Nataše Janjić Medančić preuzela je Vanda Winter za koju svi imaju samo riječi hvale. Predstavu je režirao Marko Torjanac koji igra šarmantnog i rezigniranog profesora Pravdana u čiji život ulazi Rita. 

Kliknimo na Novo kazalište!

Možda vas zanima...

DARac i MARac Gradskog kazališta Sisak u kazališni život kreću 24. ožujka

Na konferenciji za medije najavljen je novi premijerni naslov...

Izložba likovnih radova učenika „Rijeke moga zavičaja“

Kulturno – povijesni centar Sisačko – moslavačke županije organizira...

Književni kompas Sisačko-moslavačke županije u utorak u Sisku

Sljedeća tribina ''Književnog kompasa Sisačko-moslavačke županije'' Društva hrvatskih književnika...

Likovni natječaj za djecu i mlade povodom 90. rođendana Starog mosta

Gradska galerija Striegl organizira likovni natječaj za djecu i...