Naslovnica Sport Dobar nastup za članove streljačkog kluba HVIDR-a SISAK

Dobar nastup za članove streljačkog kluba HVIDR-a SISAK

U subotu 14. i nedjelju 15.11. održano je drugo kolo 1. i 2. lige. Prva Walther Hrvatska liga održana je u Osijeku, a sisački klub, koji je i ovo kolo ostao bez standardne natjecateljice zbog izolacije, upotpunio je redove odličnom Zojom Šaban.

Uz nju je nastupila povratnica u ekipu Mirta Ilijević i Tea Ilijević. Djevojke su ponovo gađale odlično te su ekipno osvojile 6. mjesto i novih 5 bodova koji će osigurati mirnu završnicu lige, pogotovo povratkom Nike Vugić. Za spomenuto mjesto djevojke su pogodile 1754,7 krugova. Pojedinačno najuspješnija je bila Mirta sa 593,1 krug. Povratak forme pokazala je Tea sa 592,8 krugova, dok je trinaestgodišnja Zoja u svom trećem nastupu (drugom u 1. ligi) pogodila odličnih 568,8 krugova. 

Vrijedno spomena je i to da su svi prisustvovali uživo gađanju Hrvatskog olimpijca Petra Gorše koji je pogodio novi državni rekord koji sada iznosi 633,7 i za 0,2 je jači od aktualnog svjetskog rekorda.

U nedjelju su pojedinačno gađali Ivana Medved pištoljem, Tomislav Perak i Nika Solomun puškom. Ivana je ostvarila novi osobni rekord koji sada iznosi 553 kruga (dosad 549). Tomislav Perak je pogodio 581,5 krugova , dok je mlada Nika Solomun u svom drugom nastupu pogodila skromnih 528,4 kruga.

Sve u svemu dobar nastup za članove streljačkog kluba HVIDR-a SISAK.

Komentirajte