Naslovnica Vijesti Sisak U utorak sprovod bojnika Marijana Batovanje

U utorak sprovod bojnika Marijana Batovanje

Od posljedica teške upale pluća i virusa COVID-19 u bolnici Dubrava u subotu je u 67. godini života preminuo umirovljenik bojnik Marijan Batovanja. Bio je među utemeljiteljima HDZ-a, pripadnik i član profesionalnoga časničkoga jezgra zapovjedništva prve dragovoljačke postrojbe ZNG/HV-a, 57. samostalne bojne, kasnije brigade, koja je ponijela ime junaka Domovinskoga rata brigadira Marijana Celjaka. Sudjelujući u ustrojavanju braniteljskih brigada i pukovnija Gline, Petrinje, Novske, Dvora, Hrvatske Kostajnice, Kutine i Novske. i drugih gradova i mjesta, te u njihovim obrambeno-napadnim oružanim akcijama protiv srpsko-srbijanskoga agresora, Batovanja je uz pohvale i priznanja stekao i čin bojnika Hrvatske vojske.

Rođen je 26. veljače 1954. U Sisku je završio osnovno i srednjoškolsko stručno obrazovanje. Dugo godina prijeraća radio je kao zaposlenik vodoprivrede, a u mjesnom odboru gradske četvrti Zelenoga Brijega obavljao je odgovorne rukovodne dužnosti. Poslije osloboditeljske “Oluje” bio je i tajnik sisačke veteranske udruge 57. samostalne bojne.

Pokop i sprovodni obredi za Marijana Batovanju, održat će se uz vojne počasti u utorak, 17. studenoga na Gradskom groblju “Viktorovcu” u 13 sati. 

Komentirajte