26 C
Sisak
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

Kreće novi projekt Udruge KAS – „Godine nisu važne“

Datum:

Marketing

Udruga KAS iz Siska je 14. listopada 2020. sklopila Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s posredničkim tijelima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, te Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva za provedbu projekta „Godine nisu važne“, financiranog u sklopu Poziva „Pridruži se – Aktivni u mirovini“ jačanja sposobnosti organizacija civilnog društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika.

Kroz 30 mjeseci, udruga će organizirati cijeli niz aktivnosti koje kroz radionice, predavanja, te tribine unaprijeđuju kapacitete organizacija civilnog društva u području aktivnog starenja i povećanja kvalitete života umirovljenika u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Tako će se organizirati sljedeće aktivnosti: Predavanja o zdravlju i prevenciji bolesti, Radionice o psihičkom i mentalnom zdravlju, Radionice o važnosti tjelovježbe, Tjelovježba za starije, Radionice socijalne i emotivne vještine, Radionice o Internet bankarstvu, Radionice o korištenju društvenih mreža, Radionice za rad na računalu, Druženja s volonterima, Društvene igre, Aranžiranje cvijeća i uređenje vrta. Osim toga će se organizirati izleti za umirovljenike, te okrugli stolovi u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana starijih koji se obilježava 1. listopada.

Prve radionice i predavanja se očekuju već krajem studenoga ove godine.

Projekt „Godine nisu važne“ provodi udruga KAS iz Siska, zajedno s partnerima Agencijom lokalne demokracije Sisak, Gradskim društvom Crvenog križa Sisak, Udrugom invalida rada grada Siska te Gradom Siskom.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020., a ukupna vrijednost projekta iznosi 1.082.997,65 kuna.

Za sve detaljnije informacije o provedbi Projekta kontaktirati voditelja projekta Daniela Pavlića mailom udruga.kas@gmail.com ili mobitelom 0993436844.

Marketing
Marketing
Marketing

Možda vas zanima...

Održana prezentacija stambenih objekata POS-a u Sisku

Za obitelji koje se nalaze na revidiranoj listi reda...

HDZ SMŽ o ukidanju prireza, a evo i koliko će građani uštedjeti

Nakon saborskog usvajanja paketa poreznih zakona, čelnici HDZ-a Sisačko-moslavačke...

Veleposlanik Australije posjetio Sisak

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček primila je u nastupni posjet...

Rotary klub Sisak obiježava Dan srca na Ciglarskoj grabi

Rotary klub Sisak i ove godine organizira akciju Dan...