Naslovnica Vijesti Sisak Izgradnja dvorane prema planu, kreće i nabava opreme

Izgradnja dvorane prema planu, kreće i nabava opreme

Radovi na izgradnji nove sportske dvorane u Zvonimirovoj ulici dvorane napreduju planiranom dinamikom, a uskoro će biti raspisana javna nabava za uređenje i opremanje dvorane.

Betonirana je podna ploča te stropna ploča prizemlja na dijelu gdje su buduće svlačionice i uredski prostori, a početkom mjeseca studenog očekuje se završetak radova na zidovima jezgri. Nakon toga će se montirati glavni nosači, potom zidni betonski paneli i krovni pokrov.

Grad Sisak također je pristupio i izradi projektne dokumentacije s troškovnikom za uređenje i opremanje sportske dvorane. To je potrebno za raspisivanje otvorenog postupka javne nabave za uređenje i opremanje sportske dvorane s popratnim sadržajima nužnim za održavanje nacionalnih i međunarodnih natjecanja, za treninge profesionalnih sportaša ili za rekreaciju građanstva.

Radove na izgradnji nove dvorane izvode KAP 4 i Degal tehnika, po principu „ključ u ruke“, a vrijednost ugovora iznosi 37 milijuna kuna.

Kad dvorana bude gotova će košarkaški, rukometni, odbojkaški klubovi te klubovi koji treniraju borilačke sportove dobiti napokon svoj novi dom. Sada svi oni treniraju u školskim dvoranama, prostorijama mjesnih odbora i u SD Brezovica za koju Grad Sisak plaća mjesečni najam 40 tisuća kuna.

Komentirajte