Naslovnica Vijesti SMŽ Rosavec: Broj oboljelih je rezultat neodgovornog ponašanja naših sugrađana

Rosavec: Broj oboljelih je rezultat neodgovornog ponašanja naših sugrađana

Nakon nedjeljna 83 slučaja novooboljelih od koronavirusa u Sisačko-moslavačkoj županiji u utorak je zabilježeno 77 novih slučajeva, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije Roman Rosavec.

Rosavec je, inače, poznat po izjavi “”Što bi bilo da sam mještanima uskratio to veselje, ili da sam jedini stavio masku?” kada je komentirao nepridržavanje mjera i neodgovorno ponašanje pojedinaca na promociji knjige u Gornjoj Jelenskoj, koja je postala superžarište. I na kojoj je sudjelovao.

Ovog utorka je još rekao i ovo.

„Naime, ono što valja istaknuti da nažalost svih ovi kontakti su rezultat neodgovornog ponašanja naših sugrađana. Dakle i dalje se nismo još dovoljno organizirali niti shvatili ozbiljnost i štetnost ove bolesti, jer i dalje se ne pridržavamo svih propisanih protuepidemijskih mjera, i dalje se organiziraju određena druženja privatne prirode, prvenstveno gdje se uopće ne poštuju sve one propisane mjere koje su propisane kako se ova bolest ne bi širila, a nažalost i ove brojke nam baš ne idu u prilog. Ovom prilikom apeliram na sve naše sugrađane da budu krajnje odgovorni, da se pridržavaju onih osnovnih, elementarnih mjera, da drže socijalnu distancu, da nose pravilno maske, da dezinficiraju ruke, da se ne okupljaju ukoliko to nema potrebe, a ako je to baš nužno, da to bude u maksimalnoj opreznosti“, rekao je Rosavec osvrnuvši se i na trenutačno stanje u bolničkom sustavu.

„Kada govorimo o zdravstvenom sustavu i stabilnosti zdravstvenog sustava, tada mogu reći da u našoj bolnici dr. Ivo Pedišić u Sisku trenutno imamo tri doktora koja su pozitivna i njih četiri koji su u samoizolaciji, također imamo 12 sestara koje su pozitivne i 13 u samoizolaciji. Stvara se veliki teret i opterećenost sustava i samim pristupom nas ljudi možemo i taj sustav rasteretiti. Ima slučajeva gdje doktori i sestre rade po 12, odnosno 24 sata i samo je pitanje vremena kada će sustav puknuti. Međutim, za sada dobrom reorganizacijom, stanje je takvo kakvo je. Ono što naprosto veseli da u onim kritičnim skupinama, u domovima za starije i nemoćne nemamo slučajeva zaraze niti samoizolacije, ali opet apeliram i molim da ostanemo krajnje odgovorni“, zaključio je Rosavec.

Komentirajte