Naslovnica Crna kronika PETAK, 13 sati, Lekenik: Pijani vozač vozilom udario u drugo koje je...

PETAK, 13 sati, Lekenik: Pijani vozač vozilom udario u drugo koje je vozila pijana vozačica

U petak, 23. listopada oko 13 sati, u Zagrebačkoj ulici u Lekeniku, dogodila se prometna nesreća. Do nesreće je došlo kada je 29-godišnjak, prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,28 promila, upravljao vozilom sisačkih registracija.

On je uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu stranu kolnika i udario u vozilo koje je dolazio iz suprotnog smjera.

Vozilom je upravljala 22-godišnjakinja pod utjecajem alkohola od 1,02 promila.

Od siline udarca odbačena je u suprotnu traku te je udarila u vozilo koje se nalazilo zaustavljeno u koloni. U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih.

Zbog izazivanja nesreće u cestovnom prometu protiv 29-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu, dok je 22-godišnjakinji izrečena mjera zabrane upravljanja vozilima svih kategorija.

Inače, tijekom vikenda bilo je još prometnih nesreća koje su izazvali pijani vozači.

Tako se u subotu, 24. listopada, oko 11 sati, u Sisačkoj ulici u Petrinji, dogodila prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Naime, do nesreće je došlo kada je 54-godišnjakinja s područja Petrinje, upravljala osobnim vozilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,15 promila. Izlaskom iz zavoja, uslijed neprilagođene brzine, izgubila je nadzor nad vozilom i sletjela u odvodni kanal. Protiv vozačice je podnesen Optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu zbog počinjenih prekršaja.

Istoga dana oko 17 sati, u ulici Nikole Šipuša u Sisku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 33-godišnjak s područja Gline, upravljao osobnim vozilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,03 promila. On je uslijed neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad vozilom, sletio van kolnika i udario u parkirano vozilo. Protiv vozača, nadležnom Općinskom sudu, podnesen je Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.

U nedjelju, oko 00.50 sati, u Majskoj ulici u Glini, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Naime, do nesreće je došlo kada je 28-godišnjak s područja Gline, pod utjecajem alkohola od 1,25 promila upravljao vozilom sisačkih registracija, ulicom u kojoj je zabranjen promet u oba smjera.

Dolaskom do raskrižja, uslijed neprilagođene brzine, udario je u dvije oznake na kolniku te potom u metalnu ogradu i stup javne rasvjete. Vozač i suvozač su prevezeni u sisačku Opću bolnicu
gdje su vozaču okvalificirane lake tjelesne ozljede, a suvozaču teške tjelesne ozljede.

Protiv 28-godišnjeg vozača Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnosi se kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Komentirajte