Naslovnica Vijesti Sisak Sisački vodovod: Glavni radovi završeni, no u noćnim satima još mogući problemi...

Sisački vodovod: Glavni radovi završeni, no u noćnim satima još mogući problemi s opskrbom vodom

Sisački vodovod je priopćio kako je, nakon gotovo dva dana od velikog loma na vodovodnoj mreži, ponovno  sinoć u večernjim satima u Sisku i okolnim naseljima uspostavljena opskrba pitkom vodom. No, manji prekidi bili su i jutros zbog puštanja sustava.

„Poštovani korisnici, nakon uspješne, ali izuzetno komplicirane i tehnički zahtjevne sanacije glavnog magistralnog cjevovoda na vrlo nepristupačnoj lokaciji, Sisački vodovod d.o.o. se ispričava svim svojim korisnicima zbog ne isporuke i otežane isporuke vode tijekom protekla dva dana te Vam zahvaljuje na iskazanom razumijevanju i strpljenju.
Zahvaljujemo C.I.O.S. Grupi d.o.o. i gospodinu Siniši Cvetniću koji su nam ustupili specijalne alate i profesionalno osoblje za rad s istima, vatrogasnim postrojbama grada Petrinje i Siska koje su nam ustupile cisterne s pitkom i tehnološkom vodom te kontejnere za interventno snabdijevanje korisnika, tvrtki Mlin i pekare d.o.o. koja je interventno i pravovremeno isporučila flaširanu pitku vodu za potrebe pacijenata i djelatnika Opće bolnice dr. Ivo Pedišić, restoranu Sertić V.S. d.o.o. koji je dostavljao hranu i piće za djelatnike na lokaciji sanacije, Radio Sisku i Radio Quirinusu koji su kontinuirano i pravovremeno informirali javnost o nastalim poteškoćama oko isporuke vode te svim djelatnicima Sisačkog vodovoda d.o.o. koji su profesionalno i nadljudskim naporima uspjeli sanirati puknuće glavnog cjevovoda, brinuli o zdravstvenoj ispravnosti pitke vode, strpljivo odgovarali na upite građana, pravovremeno dostavljali alate, opremu i gorivo na mjesto događanja te brinuli o sigurnosti.
Također, želimo naglasiti da predmetna sanacija nije konačno rješenje te da će Sisački vodovod d.o.o. u narednim danima zasigurno uspješno dovršiti rekonstrukciju problematičnog spoja predmetnog cjevovoda. Rekonstrukcija će se odvijati isključivo u noćnim satima, što će uzrokovati određene poteškoće u isporuci pitke vode u tom vremenu, naročito na višim dijelovima grada i višim katovima stambenih zgrada, stoga Vas i dalje molimo za razumijevanje.
Nadamo se da će ovaj događaj uvjeriti sve koliko je važno podržati naš projekt izgradnje alternativnog cjevovoda preko Bresta, Vurota i Drenčine do Odranskog mosta te rezervnih spojeva na petrinjski i kostajnički vodoopskrbni cjevovod u Graberju i Vedrom Polju.
Sisački vodovod d.o.o.“, stoji u priopćenju Sisačkog vodovoda.

 

Komentirajte