Naslovnica Vijesti Kultura Scena Sisak i Češka beseda Sisak sudjeluju na 60. Festivalu hrvatskih kazališta

Scena Sisak i Češka beseda Sisak sudjeluju na 60. Festivalu hrvatskih kazališta

Scena Sisak s predstavom „Bizarno“ i Češka beseda Sisak s predstavom „Doživljaji dobrog vojnika Švejka“ prošli su selekciju i sudjelovat će na 60. Festivalu hrvatskih kazališta koji će ove godine, obzirom na specifičnu epidemiološku situaciju, biti održan u terminima: 6. – 8. 11. te 13. – 15. 11. 2020. u Vodicama.

Ovogodišnja selekcija prijavljenih predstava obavljena je, sukladno specifičnoj epidemiološkoj situaciji, na županijskim smotrama i pojedinačnim selektiranjima („na terenu“) te putem video poveznica (za županije poput SMŽ u kojima nije organizirana smotra ili pojedinačno selektiranje uživo).

U posebnoj selekciji, video snimke, od 23 prijavljene predstave za Festival kazališnih amatera izabrano je njih osam, a među njima se nalaze i dvije sisačke predstave.

Predstava “Bizarno” Scene Sisak

Tekst autora Željka Hubača uprizorili su glumci Scene Sisak Sanja Zagorac, Fatima Bećirović, Olja Crnobrnja, Ivona Hodak, Daniel Berdais, Zoran Ivanić I Tihomir Kosić koji potpisuje i režiju.
“ „Bizarno“ je crnohumorna fuga o smrti, koja se odvija na različitim nivoima jednog nebodera u kojem žive narkomani, sponzoruše i mafijaši, a kroz koju lebdi zanimljivo plasiran osjećaj neizbježnosti tragičnog ishoda.” Ovim riječima je dramski tekst „ Bizarno“ opisala kazališna kritičarka Nicole Estvanik Taylor „ AmericanTheatre Magazin“ New York, Veljača 2010.
Predstava je izazvala veliko oduševljenje kod sisačke publike koja je dva puta imala priliku pogledati ovu predstavu.

Komentirajte