Naslovnica Sport Sjajan uspjeh Jasenovačkog atletskog kluba

Sjajan uspjeh Jasenovačkog atletskog kluba

Sjajan uspjeh ostvarili su članovi Jasenovačkog atletskog kluba ovoga vikenda u Čakovcu. Održavalo se treće, posljednje kolo Hrvatske atletske lige sjever, a uz njega i Prvenstvo Hrvatske u višebojima za sve kategorije.

U subotu su seniorke potvrdile naslov prvakinja – Silvija Alich bila je prva u skoku u vis i bacanju koplja, Marina Tomić prva na 200m, a Dora Jakupović druga u bacanju koplja i skoku u vis – sve sa odličnim rezultatima.

Lara Radulović je opet otrčala izvrsnu utrku na preponama – ovaj puta je to bilo na 100m prepone i uvjerljivo pobijedila, a na 200m osvojila je 3. mjesto u konkurenciji kadetkinja, a Martin Djurić je bio 2. u skoku u dalj kod mlađih juniora.

U višebojima JAK je nastupio s 2 mlađa kadeta – Mihael Prelesnik i Patrik Krmpotić, a natjecanje je trajalo 2 dana. Prvog dana imali su 60m, skok u dalj i bacanje kugle i u svima disciplinama su popravili osobne rekorde što je Mihaela dovelo do 3. a Patrika do 8. pozicije od 13 višebojaca.

Nedjelja je donijela izuzetno hladno i kišovito vrijeme, ali to nije spriječilo Mihaela i Patrika da na 80m prepone, skoku u vis i 600m postave sve nove rekorde, a poredak je na kraju ostao isti – Mihael Prelesnik je treći mlađi kadet u Hrvatskoj u višeboju i ovo mu je osma medalja ove godine sa prvenstava Hrvatske.

“Što mogu drugo reći nego da smo prezadovoljni i rezultataima i plasmanima naših predstavnika ova dva dana u Čakovcu. Sjajne seniorke u HALSu, izvrsna Lana na preponama i za kraj odlično natjecanje u višeboju u jako teškim uvjetima. Ovo nas je dosta iscrpilo – i financijski i u svakom drugo pogledu jer smo u osam dana čak četiri puta bili u Čakovcu, tako da da ćemo do kraja sezone nastupiti samo početkom studenoga u krossu. Nastavljamo s treninzima, nadamo se da će se i situacija sa Coronom poboljšati, a naravno opet hvala svima koji su nam pomogli da izdržimo ova natjecanja – Općini, sponzorima i roditeljima – rekao nam je trener Neven Šepović.

Komentirajte