6 C
Sisak
Srijeda, 27 listopada, 2021

Oporba traži smjenu načelnika Stožera Romana Rosavca

- Marketing-spot_imgspot_img

Oporbeni vijećnici Skupštine Sisačko-moslavačke županije iz redova HSS-a, HSP-a i Domovinskog pokreta u ponedjeljak su zatražili smjenu dožupana Romana Rosavca s pozicije načelnika Županijskog stožera Civilne zaštite Romana Rosavca zbog “neodgovornog ponašanja” na promociji knjige u Gornjoj Jelenskoj s koje su do sada od koronavirusa zaražene 93 osobe.

Rosavec je u samoizolaciji, a vidljivo je na fotografijama kako se nije pridržavao propisanih epidemijskih mjera na promociji knjige.  

U nedjelju je i Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) zatražila očitovanje nadležnih institucija zbog navedenog događaja te zatražila sankcije za odgovorne, pogotovo istaknuvši spomenutog načelnika županijskog Stožera.

„Ono što se dogodilo u Gornjoj Jelenskoj rezultat je neodgovornih postupaka vodstva županijskog Stožera od početka korona krize koje, nažalost, nisu sankcionirane pa smo sada došli na rub katastrofe. Kako nisu sankcionirani za svoje ranije propuste pomislili su da im je sve dopušteno što je inače česta pojava u HDZ-u. – rekao je oporbeni vijećnik Milan Brigljević iz Domovinskog pokreta istaknuvši raniji poznati korona party župana Sisačko-moslavačkog Ive Žinića, problem s dodjelom zaštitne oppreme, kada su preskočeni liječnici obiteljske medicine, i druge primjere.

“Župan i dožupan su od početka koronakrize svoje poslove trebali prepustiti stručnim i odgovornim osobama, ali im je promidžba bila važnije od obaveza. Ta dvojica vodećih ljudi u našoj županiji i HDZ-u ukinuli su demokraciju u županiji. Župan nas je sve poučio kako virus napada tek nakon što dužnosnici HDZ-a napuste skupove. Vjerujemo da će Nacionalni stožer poduzeti mjere zbog neodgovornosti načelnika stožera, te na to mjesto postaviti stručnu i odgovornu osobu”, istaknuo je je Brigljević.

Postavili su i pitanje održavanja za četvrtak zakazane sjednice Županijske skupštine budući su trenutačno u samoizolaciji i župan Žinić i dožupan Rosavec, kao i predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić. Oni su u samoizolaciji jer je zaraza ušla u zgradu županijske uprave, gdje je zaraženo troje djelatnika iz ureda župana, a sama zgrada jučer je dezinficirana. U samoizolaciji je još desetak službenika.

Oporba je najavila kako će sudjelovati na sjednici Skupštine samo ako iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dobiju potvrdu da je njeno održavanje epidemiološki sigurno. 

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti