6 C
Sisak
Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Buran vikend za sisačke strijelce

- Marketing-spot_imgspot_img

Uslijed zaustavljanja sporta zbog epidemiološke krize u proljeće, a željom Hrvatskog streljačkog saveza da se sezona završi, cijeli rujan se održavaju natjecanja koja su bila odgođena tijekom travnja i svibnja ove godine. Tako su 26. rujna održana čak dva prvenstva Hrvatske. U Vinkovcima je održano PH za juniore i juniorke, a u Zagrebu PH za veterane. Na oba su nastupili članovi i članice ŠSK HVIDRA Sisak.

Djevojke su nakon osvajanja najvišeg trona prije 14 dana serijskom puškom imale premalo vremena za prebacivanje na drugu disciplinu, te nisu polučile “visoke” rezultate, ali nisu razočarale. Obzirom na situaciju klupski plan je bio priprema za sljedeću sezonu, koja počinje za tridesetak dana. Slijedom toga, rezultati su posve zadovoljavajući. Natjecanje je otkrilo kako će mlada Nika Vugić biti odlična članica prve ekipe. Nika je na spomenutom PH pogodila svoj osobni rekord i sa 593,4 kruga osvojila 24. mjesto. Tea Ilijević koja je inače najjači dio ekipe, zbog prehlade nije redovito trenirala i to se primjetilo na rezultatu, tek 589,4 kruga bilo je dovoljno za 26. mjesto. Mirta Ilijević još traži pravu formu te je osvojila 34. mjesto sa 580,8 krugova. Ekipno su osvojile 8. mjesto sa 1763,6 krugova, što je za početak sasvim pristojan rezultat.

Veterani su u Zagrebu na strelištu “Vrapčanski potok” doslovno kopirali lanjsko prvenstvo. Nastupili su Siniša Lovrenović, Željko Orlić i Milan Marjanović. Siniša je obranio naslov veteranskog prvaka države sa 173 kruga. Orlić je pogodio 163 kruga što je bilo dovoljno za 6. mjesto. Marjanović, koji već spada u “B” veterane, pogodio je 154 kruga i u toj konkurenciji osvojio također 6. mjesto. Ekipno su sa 490 krugova osvojili 2. mjesto u državi,kao i lani. Iako Tihomir Ilijević zbog vođenja juniorki nije mogao nastupiti na PH, ekipa koja je nastupila pokazala je da je već osam godina jedna od najjačih u Hrvatskoj.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti