Naslovnica Vijesti Sisak Crnac proslavio blagdan svojeg nebeskog zaštitnika sv. Mihaela arkanđela

Crnac proslavio blagdan svojeg nebeskog zaštitnika sv. Mihaela arkanđela

U subotu, 26. rujna, selo Crnac proslavilo je svojeg nebeskog zaštitnika sv. Mihaela arkanđela i 25. godišnjicu blagoslova istoimene kapele u sastavu župe Pohoda BDM u Sisku. Misno slavlje predvodio je vlč. Ivan Kovačić, župnik iz toga vremena u zajedništvu s aktualnim župnikom, vlč. Ivanom Grbešićem, dekanom i župnikom iz župe blaženoga Alojzija Stepinca u Budaševu vlč. Krešimirom Bulićem te župnikom župe svete Katarine u Komarevu vlč. Mirkom Režekom. Pjevanje je animirao župni mješoviti zbor. Slavlju su nazočili predstavnici Sabora, Sisačko-moslavačke županije te Grada Siska.

Osvrnuvši se na Božju riječ, propovjednik Kovačić je istaknuo važnost iskustva vjere u živoga Boga i prepoznavanja Božjih tragova u našemu životu koji nas vode ljubavi prema Bogu i bližnjemu.

Upravitelj župe, vlč. Ivan Grbešić zahvalio je na koncu misnog slavlja svim prisutnima na molitvi koja dozivlje sjećanja na 25. godišnjicu blagoslova kapele Svetog Mihaela u Crncu koju je predvodio blagopokojni kardinal Franjo Kuharić tek nekoliko dana prije vojno-redarstvena akcije Oluja čiji je stožerni general bio Janko Bobetko iz Crnca koji je bio glavni pokrovitelj izgradnje kapele Svetog Mihaela.

Održana je i tradicionalna, 14. po redu, Šikljada:

Rezultati 14. veslačke utrke

1. mjesto ROTO SISAK, prolazno vrijeme 0:54:17
2. mjesto MJEŠANCI, prolazno vrijeme 0:56:30
3. mjesto SPORTSKE MLADE, prolazno vrijeme 1:01:14
4. mjesto UDVDR VRBINA, prolazno vrijeme 1:04:12
5. mjesto SIRY, prolazno vrijeme 1:12:19
6. mjesto MREŠKA, prolazno vrijeme 1:13:35
7. mjesto ZA CRNAC, prolazno vrijeme 1:34:00

U ženskoj konkurenciji SPORTSKE MLADE su osvojile prvo mjesto.

Komentirajte