Naslovnica Najave Najave za ponedjeljak, 28. rujna

Najave za ponedjeljak, 28. rujna

SISAK, BUDAŠEVO, HRVATSKA KOSTAJNICA – Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Temeljni ogranak Budaševo organizira u ponedjeljak, 28. rujna,  obilježavanje 25. godišnjice smrtnog stradavanja bojnika Marijana Šokčevića Šokca, zapovjednika pratećeg voda 57. SAMB-a i 57. brigade HV-a.

PROGRAM

14,45 sati

okupljanje u Budaševu, polaganje cvijeća, paljenje svijeća i molitva za sve poginule i preminule hrvatske branitelje kod spomenika poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima u Budaševu

15,30 sati

odavanje počasti na grobu Marijana Šokčevića na groblju Viktorovac

16,30 sati

odavanje počasti polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća kod spomen ploče u Hrvatskoj Kostajnici

18,30 sati

Sveta misa u Crkvi Blaženoga Alojzija Stepinca u Budaševu.

SISAK – U ponedjeljak, 28.9.2020. povodom obilježavanja 25-godišnjice smrti od teškog ranjavanja 19.9.1995. Bojnika Marijana Šokčevića Šokca, zapovjednika pratećeg voda prve dragovoljačke postrojbe u Hrvatskoj 57 SAMB-a i 57 Brigade HV-a ” Marijan Celjak” članovi Udruge maratonaca ” Heroji ne umiru” istrčat će 7 km od spomenika braniteljima u Budaševu do groba Marijana Šokčevića Šokca u spomen na Marijana Šokčevića i hrvatske branitelje i zapaliti svijeće na spomeniku braniteljima u Budaševu i na grobu Marijana Šokčevića Šokca na groblju Viktorovac u Sisku.

HRVATSKA DUBICA – Stručni skup na temu “Opstanak na Banovini 2020.-2030.” koji će se održati 28. rujna 2020. godine u Hrvatskom domu u Hrvatskoj Dubici u organizaciji Lokalne akcijske grupe Una.

Na skupu će predavati stručnjaci iz područja demografije, sociologije, etnologije, ekonomije, poljoprivrede i ruralnog razvoja s ciljem dobivanja smjernica za najbolje moguće korištenje razvojnih potencijala održivog razvoja Banovine.

VELIKA LUDINA – Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec će u ponedjeljak, 28. rujna 2020. godine, s početkom u 19 sati u Velikoj Ludini nazočiti otvorenju prigodne izložbe dječjih radova u knjižnici i čitaonici Velika Ludina u sklopu tradicionalne manifestacije „Miholje u Ludini“.

Komentirajte