Naslovnica Vijesti Sisak Siščanin tukao majku, prijetio joj i danima držao zaključanu u kući

Siščanin tukao majku, prijetio joj i danima držao zaključanu u kući

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je, povodom zaprimljene kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke, 22. rujna 2020. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1963.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela protupravnog oduzimanja slobode, prijetnje i tjelesne ozljede.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 57-godišnjak 18. rujna 2020. u kući na području Siska, u kojoj živi njegova majka (hrvatska državljanka, 1945.) koja je teškog zdravstvenog stanja, pod utjecajem alkohola i u nakani da ju ustraši i ozlijedi, bio fizički nasilan prema njoj i prijetio joj, te da je po izlasku iz kuće žicom s vanjske strane povezao kvaku vrata za stup ograde kako njegova 75-godišnja majka ne bi mogla izaći iz kuće zbog čega je ona u tako lošem zdravstvenom stanju i bez redovite medicinske terapije protivno svojoj volji bila zatvorena sve do 20. rujna 2020. Okrivljenik je nakon toga, osnovano se sumnja, ponovno došao u njezinu kuću i nastavio s fizičkim nasiljem i prijetnjama te ponovno povezao kvaku, no oštećenica je uspjela sjekirom presjeći žicu i izaći iz kuće te potražiti pomoć. Oštećenica je u ovom događaju zadobila tjelesne ozljede (hematomi na obje nadlaktice ruku).

Okrivljenik je 22. rujna 2020. ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku nakon čega je sucu istrage nadležnog suda predloženo da se protiv njega odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela (članka 123. stavka 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage odbio je navedeni prijedlog te je okrivljeniku odredio mjere opreza zabrane približavanja i zabrane uspostavljanja ili održavanja veze sa oštećenicom i svjedokom (članak 98. stavak 2. točka 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku). Općinsko državno odvjetništvo u Sisku uložit će žalbu na rješenje suca istrage kojim je odbijen prijedlog za istražni zatvor.

Komentirajte