Naslovnica Vijesti SMŽ Uručena prijenosna računala djeci hrvatskih branitelja

Uručena prijenosna računala djeci hrvatskih branitelja

U sklopu dugogodišnjeg projekta Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske pod nazivom „Pomozimo studentima i maturantima – djeci hrvatskih branitelja kupnjom informatičke opreme“, u Velikom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije uručena su tri prijenosna računala mladim ljudima iz Petrinje, Lipovljana i Gline.

Stjepan Hrastnik, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, podružnica Sisačko-moslavačke županije se zahvalio županu Ivi Žiniću što svake godine donira prijenosna računala djeci hrvatskih branitelja.

„Akcija se inače zove na razini države, „Pomozimo studentima i maturantima – djeci hrvatskih branitelja kupnjom informatičke opreme laptopa od Iloka do Cetine. Tu se posebno moramo zahvaliti našoj pročelnice državne Udruge, Odjela za humanitarnu djelatnost Dubravki Kutleši Hergarić koja svake godine donira 90 laptopa. U našoj županiji je do sada donirano 50 laptopa, to nije malo, to je 50 obitelji dobilo laptop“, rekao je Hrastnik koji je pozvao maturante i studente da nakon završenog školovanja ostanu u Hrvatskoj.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je istaknuo kako je ovo krasan događaj gdje branitelji brinu o svojim kolegama, o obiteljima naših studenata i školaraca i pomažu ovakvim akcijama. „Znamo svi koliko je bilo hrvatskih branitelja, koliko je nažalost branitelja poginulo, umrlo poslije Domovinskog rata, ali taj jedan senzibilitet prema društvu branitelji nose u sebi evo 25 godina poslije Domovinskog rata. Posebno zahvaljujem našoj Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, to je najbrojnija udruga proistekla iz Domovinskog rata koja broji veliki broj članova, a najveća je podružnica i u našoj županiji koja okuplja gotovo sve branitelje“, rekao je Žinić.

Na samom kraju je istaknuto kako je u sklopu ovog projekta ove godine dodijeljeno 80 prijenosnih računala na razini cijele Hrvatske, dok su u našoj županiji dodijeljena četiri prijenosna računala.

Komentirajte