Naslovnica Vijesti Kultura “Povratak u kino” u Sisku uz filmove “Kapetan Mikula Mali” i “Sonja...

“Povratak u kino” u Sisku uz filmove “Kapetan Mikula Mali” i “Sonja i bik”

Nacionalna kampanja pod nazivom “Povratak u kino” projekt je s namjerom da se publika pozove natrag u kina uz potrebite mjere opreza, a uz program hrvatskih filmskih uspješnica.

Kampanju je pokrenuo HAVC u suradnji s audiovizualnom zajednicom a priključio se i Dom kulture Kristalna kocka vedrine Sisak. Projekcije u sisačkom Domu kulture mogu se pogledati danas prema sljedećem rasporedu:

23.9.2020. / 17,30h

Kapetan Mikula Mali

dječji igrani film

U jesen 1943. godine, nakon talijanske kapitulacije, njemačke jedinice iskrcaju se na dalmatinskoj obali, a pred njima mnogi stanovnici utočište potraže na partizanskom teritoriju, otoku Visu.

Redatelj: Obrad Gluščević

Glume: Tonči Vidan, Petre Prličko, Joško Pažanin, Manojlo Cvijanović, Ratko Buljan.

23.9.2020. / 20,00 h

Sonja i Bik

romantična komedija

Kod izglasavanja Zakona o zaštiti životinja, najveća kontroverza vezana je uz borbe bikova. Zagrepčanka Sonja (Judita Franković), vegetarijanka i zagrižena aktivistica, tvrdi da se radi o nepotrebnom nasilju te vlasnike bikova naziva bezdušnicima. U Dalmatinskoj zagori pak nikako ne mogu razumijeti Sonjin stav. Što Sonja više kritizira vlasnike bikova, to vlasnici bikova sve manje cijene Sonju. I – na kraju – zaključe da se Sonja, bez obzira na silnu deklariranu ljubav prema životinjama, ne bi usudila stati pred bika. Padnu oklade, a izazov Sonji nosi Ante, poznat po svojoj moći uvjeravanja…

Komentirajte